У Кропивницькому презентували виставку світлин нацгвардійця Віталія Марківа

© Громадське

У Кропивницькому презентували виставку світлин військовослужбовця Віталія Марківа, який повернувся в Україну після зняття обвинувачень в Італії.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

Фотовиставка приурочена до Дня Національної гвардії, який відзначають 26 березня. Її відкрили у Києві, тепер презентують у тих містах України, де є частини Національної Гвардії.Виставка налічує 60 фотографій із особистого архіву Віталія та його побратимів. Вона відображає його життя з 2014-го року й до сьогодні.

У Кропивницький світлини привезли з Кривого Рогу. Їх експонуватимуть до 15 червня в холі обласної держадміністрації за адресою площа Героїв Майдану, 1. Далі виставку повезуть до Олександрії, Кременчука та Полтави.

78d13ed62558bc3e19221e22c3009eca.jpg


Як пише Громадське, 3 листопада 2020 року апеляційний суд у Мілані виправдав Віталія Марківа. Суд першої інстанції засудив його до 24 років тюрми за нібито причетність до загибелі італійського журналіста на Донбасі. Разом із Роккеллі загинув і російський перекладач Андрій Миронов.

Марків, який має громадянство України та Італії, перебував за ґратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї.

Після повернення в Україну Марків продовжив служити в Нацгвардії. Також він оголосив про плани позиватися до Європейського суду з прав людини через трирічне перебування в італійській в’язниці за сфабрикованою справою.

Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

За словами нацгвардійця, точна дата засідання Касаційного суду Італії невідома, але воно, ймовірно, відбудеться восени 2021 року. Наразі італійські та українські адвокати Марківа готуються до процесу.

Нагадаємо, кропивницькі спецпризначенці започаткували нові бойові традиції у Холодному Яру.

Читайте також: Тренування, вулкан та город в Африці: миротворець із Кропивницького розповів про свою службу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар