На Кіровоградщині благодійні фонди політиків передають комп’ютери лікарням, реконструюють парки та проводять свята

© vybory.pravda

На Кіровоградщині напередодні виборів до місцевих рад активізувалася робота благодійних фондів, які пов’язані з ймовірними кандидатами на посаду міських голів чи депутатів. Від імені благодійних фондів купували апарати штучної вентиляції легень, комп’ютери в районні лікарні, реконструюють парк, проводили міжнародний фестиваль та велодень. Згідно з новим виборчим кодексом забороняється долучати благодійні фонди до виборчої агітації.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Громадянської мережі “ОПОРА”.

28 травня нинішнього року в Олександрії зареєстрували благодійну організацію – «Благодійний фонд Сергія Кузьменка «Турбота». Керівником організації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань заначений Олександр Лукашов, а вид діяльності – «надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання. На сторінці фонду в соцмережах 14 вересня зазначають про передачу Сергієм Кузьменком комп’ютерів для районної лікарні, 4 серпня апаратів штучної вентиляції легень тощо. На сторінці організації запевняють, що реконструкція парку в Олександрії також відбувається за ініціативи Кузьменка, відповідне повідомлення розміщено 14 серпня. 11 вересня з’явилася інформація, що Сергій Кузьменко подав документи для реєстрації кандидатом на міського голову Олександрії. У новині про те, що Кузьменко балотуватиметься нагадують: «Навесні 2020 року, коли Україну охопив жорсткий карантин, Сергій Кузьменко заснував благодійний фонд «Турбота» і допомогу отримали 15 тисяч жителів Олександрії. Також для трьох лікарень Кіровоградщини фонд закупив апарати ШВЛ. Нині за його ініціативи проводять реконструкцію парку Шевченка». На початку літа від імені цього благодійного фонду роздавали продуктові набори мешканцям Олександрії. Наразі у соцмережах на сторінці фонду неодноразово поширюють матеріал про те, що Сергій Кузьменко балотуватиметься на міського голову Олександрії.

28 березня 2016 року в Кропивницькому зареєстрована благодійна організація «Благодійний фонд культурно-мистецький фонд «Перспектива». Очолює цю організацію політик, керівник партії «Перспектива міста» Артем Стрижаков. У попередні роки від імені благодійного фонду проводили конкурс грантів, у рамках яких реалізовувалася ціла низка проектів: «Поезія стін», «Вуличне піаніно» тощо. Також щорічно в обласному центрі проводили Міжнародний фестиваль «Об’єднуймо дітей мистецтвом!», нинішнього року захід провели 25-30 серпня. Щоправда частина виступів перенесли на онлайн майданчик. Під час гала-концерту неодноразово на екрані демонстрували інформацію, що засновником благодійного фонду є Артем Стрижаков. Наразі на сторінці фонду в соціальних мережах поширюють публікації політика Артема Стрижакова та сторінки партії «Перспектива міста». У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначено, що вид діяльності цього фонду «надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, н. в. і. у. (основний)», а засновник та керівник – Артем Стрижаков.

У травня 2020 року була зареєстрована благодійна організація «Благодійний фонд Олександра Горбунова». Згідно з реєстром керівник організації – Вікторія Лисенко, видом діяльності зазначено – «надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, н. в. і. у. (основний); театральна та концертна діяльність; інша діяльність у сфері спорту; організування інших видів відпочинку та розваг». Під егідою цього благодійного фонду у Кропивницькому 6 вересня 2020 року пройшов Велодень. В афіші заходу зазначено, що відбудеться розіграш призві від Благодійного фонду Олександра Горбунова.

15.09.2020 KR Gor

15.09.2020 KR Gor1

В обласному центрі на мікрорайоні Жадова встановлені лавки, на яких розміщено напис «Благодійний фонд Табалова». Згідно з реєстром, благодійна організація заснована 18 червня 2013 році, керівник – Людмила Табалова, вид діяльності – «надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання». Наразі благодійний фонд не проводив інших активностей.

15.09.2020 KR Tab

“Активізація благодійних організацій та фондів часто говорить не про меценатство, а про низький матеріальний рівень середньостатистичного виборця у поєднанні з низьким рівнем політичної культури. Зазвичай політики використовують свої фонди для ймовріного матеріального стимулювання виборців чи громад, а сторінки благодійний організацій застосувуюють як ще один інформаційний майданчик”, – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Нагадаємо, політики активізували “виборчу благодійність” на Кіровоградщині.

Читайте також: Які партії та політики Кіровоградщини рекламувалися в Facebook у серпні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар