Кіровоградщина: у пораненого воїна виявили мультирезистентний туберкульоз

У воїна, який потрапив до лікарів унаслідок отримання бойового поранення і травм, виявили мультирезистентний туберкульоз і призначили лікування.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

Військовослужбовець перебуває під соціальним супроводом благодійної організації з червня. До цього, він мужньо воював і захищав країну, але потім отримав поранення.

Розпочався важкий період лікування та реабілітації.

363429153-662266015936937-742283972691963656-n

У цей період йому діагностували мультирезистентний туберкульоз. На лікування направили у стаціонарне відділення лікарні, що у с. Лісова поляна поблизу Кропивницького. Лікарі розписали схеми лікування. Соціальний працівник Сергій Чабанюк здійснює соціальний супровід.

 «Воїн родом з Чернігівської області. Його син нещодавно теж отримав поранення, перебуває в госпіталі. Чоловіку морально важко, він тримається, вірить в нашу перемогу. – розповідає соціальний працівник Сергій Чабанюк.

Лікування туберкульозу розпочав одразу. Ми з колегами допомогли одягом, адже він приїхав у військовій формі, більше в нього із собою нічого не було… Допомагаємо щомісяця мотиваційними сертифікати на продукти харчування. Він надсилає мені список, що купити. Я купую і везу в лікарню.

Він каже, що це важкий період у його житті, але відчуває нашу підтримку».

Довідково.

Мультирезистентний туберкульоз або МР ТБ є формою туберкульозу, що резистентна до щонайменше двох найбільш ефективних протитуберкульозних препаратів. Це означає, що ці антибіотики не будуть ефективно діяти та вбивати бактерію.

Нагадаємо, Кіровоградщина друга в Україні за темпами поширення туберкульозу.

Читайте також: «Я дуже хотів одужати і повернутися на фронт» – воїн, який підхопив туберкульоз

Поширити:

Залишити коментар:

коментар