eSIM – новації мобільного зв’язку вже в Україні

© pixabay.com

Чи може сучасна людина уявити своє життя без смартфона? Навряд чи це запитання вимагає відповіді, адже вона очевидна. «Розумні гаджети» стали невід’ємною частиною нашого існування. Забути телефон вдома – це гірше, ніж забути гаманець, а вислів «життя в телефоні» вже нікому не здається перебільшенням. Технічний прогрес не стоять на місці, пропонуючи все нові й нові можливості. Дійшла черга й до віртуальної сімки.

Технологія еSIM успішно працює вже у 90 країнах, і кількість операторів мобільного зв’язку, які співпрацюють із еSIM, невпинно збільшується. В Україні однією з перших цю послагу запустила компанія «Київстар», тож зараз можливість купити е-сім є у всіх абонентів, чиї пристрої підтримують цю технологію. Для того, щоб купити есім, сьогодні не потрібно йти до магазину — це крихітний чіп, який уже є в смартфоні. Щойно підключите тариф, він працюватиме як звичайна SIM-карта. Усе це онлайн за кілька кроків.

Що таке еSIM?

eSIM — це електронна SIM-карта, що знаходиться всередині смартфона, на якій можна активувати ваш номер і тариф зі звичайної SIM-карти. Технологія eSIM дозволяє не використовувати пластикову SIM-карту, бо еSIM повністю замінює фізичну SIM-ку. Іншими словами — це SIM нового покоління, а літера «e» означає «embedded», що в перекладі з англійської «вбудована».

Чим eSIM краща за звичайну SIM

  • Комфорт. По eSIM не потрібно йти в магазин чи чекати на доставку, її не потрібно вставляти в телефон і неможливо загубити.
  • Безпека й надійність. У разі втрати або викрадення пристрою буде важко видалити eSIM із нього: це полегшить розшук смартфона.
  • Одночасне використання. Сучасні моделі телефонів підтримують звичайну та вбудовану SIM-карти, тому можна користуватися ними одночасно.
  • Можливість підключити понад 5 номерів на один пристрій. Точна кількість залежить від моделі вашого смартфона.

Як підключити новий номер на eSIM

  1. Виберіть зручний для себе тарифний план для eSIM від Київстар.
  2. Оформіть і сплатіть замовлення. Після цього ви отримаєте QR-код.
  3. Відскануйте QR-код камерою телефона і налаштуйте електронну SIM за вказівками вашого пристрою.

У випадку, коли не виходить відсканувати код камерою, відкрийте інструкцію до QR-коду, надіслану вам на пошту та в особистий кабінет, та знайдіть там детальний опис дій для такої ситуації.

Якщо з якихось причин ви не отримали код, зателефонуйте за номером 0 800 305 300 (безкоштовно в межах України).
Як дізнатись, чи підтримує телефон eSIM

eSIM доступна не для всіх пристроїв. Тому перш ніж вибирати тариф, слід переконатись, що ваш телефон підтримує цю технологію.

Якщо ви підключаєте eSIM в інтернет-магазині Київстар, ви пройдете перевірку безпосередньо на сайті. Для цього необхідно ввести назву й модель свого смартфона у відповідне поле під час замовлення.

Також дізнатись, чи доступна eSIM для вашого пристрою, можна:

  • Із технічних характеристик гаджета, вказаних виробником.
  • Із параметрів пристрою в каталозі в інтернет-магазині.
  • У меню налаштувань телефона.

Зверніть увагу, що окремі моделі смартфонів можуть вироблятись у варіаціях — з eSIM та без. Тому заздалегідь слід переконатись, що саме у вашій версії пристрою технологія доступна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар