В Україні працює гаряча лінія підтримки репродуктивного здоров’я

© pixabay.com

Національна гаряча лінія підтримки з питань сексуального та репродуктивного здоров’я за номером 3033 діє в Україні. Усі охочі можуть отримати консультацію кваліфікованого лікаря безкоштовно, анонімно та конфіденційно.

Про це Першій електронні газеті повідомили в українському представництві Фонду ООН у галузі народонаселення.

Зателефонувавши за номером 3033 (дзвінки безкоштовні з мобільних та стаціонарних телефонів), всі охочі матимуть можливість поставити питання щодо свого сексуального та репродуктивного здоров’я, дізнатися, до якого лікаря звернутися в конкретній ситуації, та отримати контакти профільних спеціалістів. Сервісом може скористатися будь-яка людина, що потребує допомоги, зокрема вимушені переселенці, вагітні жінки, а також медичні працівники різних спеціалізацій для консультацій з колегами щодо певних вузькопрофільних питань.

Важливо зазначити, що всі консультації проводяться безоплатно, анонімно та конфіденційно. Лінія підтримки працює щоденно з 09:00 до 18:00, спілкування з фахівцями не потребує попереднього запису.

Також з ініціативи UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у віддалених регіонах України були впроваджені мобільні гінекологічні бригади, до яких можна звернутись за місцем вашого перебування, зателефонувавши за номером 3033. Наразі вони працюють у 23 областях України та безоплатно й конфіденційно надають такі послуги:

  • медичний огляд гінеколога;
  • УЗД-дослідження;
  • електрокардіограма;
  • експрес-тести для визначення гепатитів, сифілісу, ВІЛ та рівня цукру в крові;
  • консультація з питань жіночого здоров’я, зокрема щодо до- та післяпологового періоду (здоров’я матері, грудне вигодовування та догляд за дитиною);
  • консультація з питань ВІЛ-інфекцій та захворювань, що передаються статевим шляхом;
  • медична та соціально-психологічна підтримка постраждалих від домашнього та інших видів насильств, зокрема пов’язаних із війною.

“Незалежно від зовнішніх обставин, здоров’я людини завжди має бути понад усе. Прислухайтеся до свого організму, не ігноруйте його «тривожні дзвіночки» та сміливо звертайтеся за допомогою на гарячу лінію 3033 — команда найкращих експертів потурбується про вас”  — каже Юлія Давидова, лікарка акушерка-гінекологиня вищої категорії, докторка медичних наук, професорка, заслужена діячка науки і техніки України та експертка гарячої лінії 3033.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар