Стало відомо, які кошти отримають власники пошкодженого війною майна в області

Фото ОВА

Жителі Кіровоградської області можуть отримати до 200 тисяч гривень компенсації на житло, пошкоджене через російські атаки.

Про це повідомила директорка департаменту регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОВА Вікторія Кулікова, інформує Перша електронна газета.

Допомогу на ремонт видають у рамках програми «єВідновлення».

На Кіровоградщині 57 таких будинків. Вони в Олександрійському, Кропивницькому і Новоукраїнському районах.

Під компенсацію потрапляє вісім категорій об’єктів. Це гуртожитки, житлові й дачні будинки, а також споруди, які були обладнані під житло і люди мали там прописку.

За словами Вікторії Кулікової, інші об’єкти поки не розглядають. Водночас дані щодо них вносять у державний реєстр знищеного і пошкодженого майна.

Подати заявку можна в електронному або паперовому вигляді. Для цього треба скористатися електронним додатком “Дія” або звернутися до ЦНАПу, нотаріуса чи органів соціального захисту. Зробити це можна, перебуваючи на будь-якій території.

Звернення приймають від людей, яким є 18 років і які можуть юридично підтвердити право на майно. Не можуть звертатися – ті, хто скоїв злочини проти України й підпав під закон про санкції.

Нагадаємо, Кіровоградщина пережила 30 ракетних атак від початку великої війни.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар