Що приховує корвалмент: на що потрібно звернути увагу при прийомі препарату?

Корвалмент – ліки, що активно застосовується для зняття нервової напруги, а також як швидка допомога при заколисуванні або легких нападах стенокардії. Але при прийомі цього препарату, пацієнти часто забувають про те, що «легкий» засіб все ж таки має певні протипоказання, які потрібно враховувати та уважно читати інструкції до ліків. Що ж потрібно знати перед покупкою?

Корвалмент: важливі особливості

В інструкції до препарату вказана вся інформація, тому в жодному разі не можна нехтувати цією інформацією. Корвалмент допоможе заспокоїти нервову систему та нормалізувати стан. Але при його прийомі існують такі обмеження:

  1. У період вагітності та грудного вигодовування допустиме призначення ліків лише за умови, що це дійсно необхідно. Відсутні необхідні дослідження, які дають змогу підтвердити відсутність ризиків для плоду.
  2. За рахунок відсутності цукру у складі, допустиме призначення препарату пацієнтам із цукровим діабетом.
  3. Після прийому реакція може бути сповільненою, у поодиноких випадках виникає сонливість і навіть легке запаморочення, тому під час роботи, яка потребує підвищеної уваги, як і керування транспортним засобом, його прийом не рекомендований.
  4. Корвалмент не призначають дітям – немає досвіду використання цього препарату для цієї категорії пацієнтів. Але деякі батьки застосовують ліки як швидку допомогу при заколисуванні – з цього приводу варто проконсультуватися з педіатром, який оцінить доцільність такого рішення.

Корвалмент: передозування

Курс лікування не повинен тривати більше 7 днів – після закінчення тижня прийом слід припинити. Перед прийманням ліків варто проконсультуватись у лікаря. Не варто перевищувати добову дозу, що становить 6 капсул. При недотриманні базових рекомендацій можуть з’явитися такі симптоми:

  • запаморочення;
  • нудота;
  • сильне серцебиття;
  • різке підвищення чи зниження артеріального тиску;
  • пригнічення нервової системи.

У поодиноких випадках може виникнути алергічна реакція, що свідчить про непереносимість окремих препаратів. При появі будь-яких симптомів прийом потрібно негайно припинити, лікування симптоматичне та звернутись до лікаря.

А якщо виникнуть додаткові питання щодо особливостей прийому, показань та протипоказань, то можна проконсультуватися у фахівців мережі Здравиця – досвідчені фармацевти детально розкажуть про всі нюанси призначення цих ліків.

Читайте також: У лікарнях області на зиму призупинили планові операції


УВАГА!

Перед вживанням будь-яких ліків обов’язково проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем та ознайомтеся з інструкцією на лікарський засіб.

Пам’ятайте:

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар