У лікарнях області на зиму призупинили планові операції

Керівник департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОВА Олег Рибальченко розповів про підготовку стаціонарних закладів охорони здоров’я до зими в умовах “блекауту”.

Про це за інформацією ОВА повідомляє Перша електронна газета.

В першу чергу, зазначив посадовець, визначена мережа закладів, що мають можливість працювати за умови відсутності централізованого електропостачання (центри первинної медико-санітарної допомоги та лікарні, що не контрактують сервіс «хірургічні операції»).

Також на зимовий період тимчасово припинені  планові оперативні втручання та планова госпіталізація до закладів охорони здоров’я.

В наявності тижневий запас паливно-мастильних матеріалів. Створюється запас ковдр, теплої форми персоналу, додаткового одягу для пацієнтів із залученням ресурсів закладу, коштів місцевих бюджетів та благодійної допомоги.

Крім цього, визначені пункти зберігання та накопичення, маршрути доставляння питної, технічної води та води для потреб закладів охорони здоров’я. Створено умови відносно комфортного перебування працівників та пацієнтів, зокрема, можливість приготування гарячої їжі.

Нагадаємо, Кіровоградщина четвертою в Україні отримала сучасний портативний рентгенапарат/

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар