Дружинам полонених кропивницьких спецпризначенців вручили документи на квартири, які для них придбав Порошенко

© kr-admin.gov.ua

Дружинам полонених військовослужбовців Сергія Глондара та Олександра Корінькова Катерині та Юлії вручили пакети документів на житло. Ці дві квартири у Кропивницькому на загальну суму 2 млн 287 тис. грн придбав Петро Порошенко. Президент подарував їх сім’ям військовослужбовців, які потрапили у полон у 2015 році під Дебальцевим і перебувають там донині.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Документи дружинам військовополонених вручив голова ОДА Сергій Кузьменко.

787645479424972804e8ae05a3c41ea6.jpg
© kr-admin.gov.ua

Про складні житлові умови сімей полонених Сергія Глондара та Олександра Корінькова Петро Порошенко довідався під час візиту до Кропивницького у вересні минулого року, коли відвідував 3-й окремий полк спецпризначення ЗСУ імені князя Святослава Хороброго. Саме тоді він пообіцяв вирішити цю проблему.

Як ми уже повідомляли, наприкінці минулого року Петро Порошенко подав до Єдиного держреєстру декларацій відомості про дві квартири, які 27 грудня, як фізична особа, придбав у Кропивницькому.

У розділі про суттєві зміни майнового стану з’явилися повідомлення про те, що Порошенко купив два помешкання, на що витратив 2 287 166 гривень.

Того ж дня Порошенко подарував ці квартири родинам двох військовослужбовців, Сергія Глондара та Олександра Корінькова.

Вручаючи свідоцтва на право власності дружинам полонених, голова облдержадміністрації висловив сподівання на якнайскоріше визволення Сергія та Олександра з полону.

“Приємно, що Петро Порошенко доклав чимало зусиль і для технічного оснащення 3-го окремого полку спецпризначення, який базується в Кропивницькому. А нині дружини військовослужбовців отримали від Петра Порошенка квартири. Вчергове Петро Олексійович підтвердив, що його пріоритетами є розбудова Збройних Сил України і захист кожного військовослужбовця”, – наголосив Сергій Кузьменко.

На Кіровоградщині, за словами керівника ОДА, окрім державних, діє також низка місцевих програм для підтримки військових. Зокрема, кожна військова частина отримує шефську допомогу з обласного та місцевих бюджетів на ремонти казарм, придбання обладнання, техніки. Є програми з проведення бійцям безкоштовних обстежень на сучасному дороговартісному медичному обладнання та щодо лікування поранених військових.

Читайте також: Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми, – Президент у 3-му полку спецпризначення
23fa02a40443770425cb5053edb6a540.jpg
© kr-admin.gov.ua
9ccc2381c9b76add9d77cb12e87020c9.jpg
© kr-admin.gov.ua

Нагадаємо, військовослужбовці 3-го полку спецпризначення старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їхній загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. Наразі обох кропивницьких спецпризначенців утримують в Макіївській колонії.

Усе про Сергія Глондара та Олександра Корінькова читайте за ПОСИЛАННЯМ.

Катерина Глондар та Юлія Корінькова з портретами полонених чоловіків
Поширити:

Залишити коментар:

коментар