Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми, – Президент у 3-му полку спецпризначення

Під час візиту до Кропивницького з нагоди Дня міста Президент Петро Порошенко відвідав 3-й окремий полк Сил спеціального призначення Збройних Сил України імені князя Святослава Хороброго, де ознайомився зі славним героїчним шляхом частини та оглянув відновлені приміщення полку, зокрема їдальні.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

Верховному Головнокомандувачу було продемонстровано Кімнату бойової слави, де зібрані артефакти бойової історії полку за час виконання завдань з перших днів російської агресії проти України. Героїчний шлях підрозділ пройшов від Криму до Савур-могили, Донецького аеропорту та Дебальцево. Бійці полку брали участь в основних бойових зіткненнях з російськими окупантами та проросійськими терористами в ході Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил.

03e5e3ca9dd2c23b4816294cdf90f7ba.jpg

Читайте також: Президент України привітав Кропивницький із Днем міста

Кімната бойової слави включає в себе кілька залів з різними за тематикою експозицій, починаючи від перших днів російської окупації і до сьогоднішнього дня.

Усі артефакти були зібрані бійцями полку в ході бойових дій. Тут, зокрема, можна побачити зброю, форму, спорядження та прапори, які належали російським окупантам та проросійським терористам.

Окремий зал присвячений боям в Донецькому аеропорту, де представлені особисті речі українських спецназівців, бронежилети, які врятували життя українських бійців, фотографії, символічний ключ від ДАПу та прапор, який майорів в аеропорту і був збережений бійцями. Сьогодні цей прапор двічі на рік урочисто піднімають в частині: в День державного прапора та в День полку.

Читайте також: Фрагменти неоголошеної війни: у Кропивницькому відкрили оновлений музей 3-го полку

e100fc010b4996771bacf69dac1a5e7f.jpg

Президент згадав, що в його кабінеті зберігається лялька, яку передали з ДАПу наші воїни-десантники.

Глава держави привітав командира частини полковника Олександра Трепака з днем народження.

«Ми усі пишаємось командиром полку і вашим полком», – сказав Петро Порошенко, додавши, що Кропивницький у нього асоціюється, в першу чергу, з 3-м полком спецназу.

Президент разом з командиром частини вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців, яким присвячена окрема експозиція.

«Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми», – зазначив Глава держави.

6858c96318394367cf791f42720c43d0.jpg

Читайте також: Як Петро Порошенко гуляв центром Кропивницького

Поширити:

Залишити коментар:

коментар