Дітям кропивницьких АТОвців повернуть безоплатне харчування у школах та садочках

У Кропивницькому діючі військові, які мають статус учасників бойових дій і брали участь в АТО, та демобілізовані АТОвці не оплачуватимуть за харчування своїх дітей у школах та садочках, як це було і минулого року. Рішення міської влади, яке викликало значний резонанс та обурення серед сімей військовослужбовців, скасують. Натомість ухвалять нове, де в перелік категорій дітей, які мають право на безоплатне харчування, повернуть дітей АТОвців.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Після того, як сім’ї учасників бойових дій організували мітинг, і письмово звернулися до міського голови Кропивницького з проханням повернутися до питання надання пільг з оплати харчування дітей учасників АТО/ООС та віднайти у міському бюджеті відповідні кошти, Андрій Райкович розпорядився повернути пільги.

Публічна інформація про це з’явилася на сторінці громадського активіста Дмитра Яковенка у Facebook.

У прес-службі міськради Першій електронній газеті підтвердили цю інформацію. Там повідомили, що міський голова розпорядився створити відповідний проект рішення міської ради, який винесуть на розгляд депутатів на найближчій сесії.

Сьогодні, 10 січня, на сайті міськради уже з’явився цей проект рішення. Документом пропонується додати до категорій учнів та вихованців закладів освіти Кропивницького, які звільняються від плати за харчування, категорію “діти, один з батьків яких має посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брав/бере участь в антитерористичній операції в східних областях України, є учасником АТО (ООС) на час його перебування в зоні АТО (ООС)”.

Після того, як це рішення ухвалять депутати, своє рішення також мають прийняти члени виконкому.

Нагадаємо, відповідно до рішень міськради та виконкому, у Кропивницькому діти діючих військових, які мають статус учасників бойових дій і брали участь в АТО, та демобілізованих АТОвців втратили право на безоплатне харчування своїх дітей у навчальних закладах. Пільгу залишили лише для дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти, потрапили в полон чи отримали інвалідність під час участі в АТО, а також для дітей померлих учасників антитерористичної операції. Чиновники пояснили свої дії нестачею коштів у бюджеті.

8 січня перед стінами кропивницького міськвиконкому мітингували учасники АТО/ООС, дружини військових та активісти. Декілька сотень містян вимагали від влади переглянути рішення, яким частину дітей АТОвців позбавили безоплатного харчування у закладах освіти. Мітингувальники зібрали підписи під зверненням до міського голови і передали його в канцелярію виконкому. Також обурені члени сімей військових мали розмову із начальницею управління освіти та виступили на засіданні виконавчого комітету міськради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар