У поварів та офіціанта з “Шинку” виявили сальмонельоз

© Pixabay

У шістьох госпіталізованих до Центральної міської лікарні гостей весілля у кафе “Шинок” у Кропивницькому виявили сальмонельоз. Також цей збудник знайшли у деяких стравах та у трьох працівників закладу: двох поварів та офіціанта.

Про це йдеться на сайті Суспільного, повідомляє Перша електронна газета.

Загалом обстежили 21 людину, зокрема 11 працівників кафе. Також досліджували їжу та водопровідну воду. Збудник інфекції виявили у двох з двадцяти досліджених страв, які були на бенкеті. Залишки харчових продуктів відібрали вдома у замовників – їх вони забрали із кафе.

“У двох зразках – у печінковому рулеті і рулеті м’ясному з куркою фаршированому чорносливом – виділено збудник сальмонелли”, – каже головна санітарна лікарка області Надія Оперчук. – Дослідження продовжується і ми можемо говорити про спалах сальмонельозу, пов’язаний із закладом громадського харчування”.

Нагадаємо, у Кропивницькому п’ятьох людей, серед яких двох дітей віком до 17 років, госпіталізували в лікарню з діагнозом гостра кишкова інфекція. Усі вони напередодні були на весіллі у кафе “Шинок”. У закладі виявили низку порушень, що і стало причиною отруєння.

Читайте також: Стафілокок та сальмонела: що показала перевірка у “Смачних традиціях”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар