Кондукторка відмовила у пільговому проїзді матері загиблого кропивницького спецпризначенця

скріншот із відео

Кондукторка комунального підприємства ”Електротранс” у Кропивницькому відмовила у пільговому проїзді матері загиблого бійця Аллі Кондаковій. Її син, боєць 3-го полку спецпризначення Олександр Кондаков, загинув 24 червня 2014 року, коли проросійські бойовики збили український військовий гелікоптер поблизу Слов’янська.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного, повідомляє Перша електронна газета.

Алла Кондакова розповіла, що їхала автобусом №118 до кладовища, де похований її син. Пред’явила посвідчення члена сім’ї загиблого кондукторці:

“Запитала у мене – що це таке, сказала, що таких посвідчень не бачила і що ми позвикали їздити безкоштовно”.

Жінка додала, що 4 гривні за проїзд не заплатила, тому що держава дає пільги на проїзд. На її думку, кондукторка повинна знати, хто має право на пільговий проїзд.

Начальник служби експлуатації підприємства “Електротранс” Олександр Шкуруп розповів, що на підприємстві вимагають від кондукторів, щоб вони ретельно вивчали, що написано у посвідченні:

“Багато випадків, коли користуються підробленими посвідченнями. Є багато посвідчень, які кондуктор, дійсно, бачить вперше”.

Зі слів Олександра Шкурупа, кондукторці зробили зауваження, щоб в подальшому не було порушень і конфліктів із пасажирами. Додав, що персональні дані кондукторки, без її дозволу, не може розголошувати. Вона від коментарів відмовилась. Відео інциденту нададуть після письмових запитів і без звуку.

Начальник міського управління розвитку транспорту Віктор Житник розповів, що право на безоплатний проїзд у громадському транспорті мають 28 категорій пасажирів:

“Серед пільгових категорій – учасники бойових дій, інваліди, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій, діти з інвалідністю. Батьки загиблих в зоні АТО або взагалі учасників бойових дій мають право безкоштовного проїзду у громадському транспорті”.

Читайте також: Маршрутника, який невдало пожартував над мамою загиблого АТОвця, повезли на могилу Героя


Нагадаємо, 24 червня 2014 року, близько 17 години, під Слов’янськом біля гори Карачун проросійські терористи збили український військовий вертоліт Мі-8, у якому знаходились двоє спецпризначенців 3-го полку Олексій Волохов та Олександр Кондаков.

Гелікоптер сил АТО збили з переносного зенітного комплексу при зльоті з гори Карачун. Всі 9 військовослужбовців і працівників СБУ, які знаходились на борту, загинули. Вертоліт повертався з блокпоста із фахівцями, котрі встановлювали апаратуру для організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення перемир’я в зоні проведення АТО.

У 2019 році неподалік гори Карачун у Слов’янському районі, де влітку 2014-го року терористи збили український вертоліт Мі-8, відкрили пам’ятний знак. Серед воїнів, чиї імена викарбувані на меморіалі, кропивницькі спецпризначенці Олексій Волохов та Олександр Кондаков.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар