Під час весілля у кафе “Шинок” отруїлися п’ятеро людей

© 20.ua

У Кропивницькому п’ятьох людей, серед яких двох дітей віком до 17 років, госпіталізували в лікарню з діагнозом гостра кишкова інфекція. Усі вони напередодні були на весіллі у кафе “Шинок”. У закладі виявили низку порушень, що і стало причиною отруєння.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як додали в обласній Держпродспоживслужбі, трьох людей із попереднім діагнозом харчова токсикоінфекція та двох із гастроентероколітом доправили в Центральну міську лікарню.

“Під час обстеження в кафе виявили порушення в сферах санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів, а також недотримання протиепідемічних заходів. Зокрема, цехи утримуються в незадовільному санітарному стані, подача страв здійснюється в багаторазовому посуді за відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині, для миття посуду використовується побутовий засіб замість професійного миючого засобу для закладів громадського харчування тощо. До того ж встановлено, що в закладі на святкуванні дозволяється споживання їжі, приготованої в домашніх умовах. Зокрема, торту, що і могло стати причиною виникнення захворювання серед гостей кафе”.

Також на святкуванні весілля було близько 30 осіб, що є порушенням протиепідемічних вимог, адже на період карантину під час проведення бенкетів дозволяється участь не більше 10 людей.

“За результатами інспектування кафе складено протокол про адміністративне правопорушення у сфері санітарного законодавства та протокол про порушення протиепідемічних заходів у період карантину, також готується припис та розглядається питання щодо тимчасового призупинення роботи закладу. Матеріали справи будуть передані до правоохоронних органів”, – підсумували у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, два магазини у Кропивницькому оштрафували за продаж алкоголю вночі.

Читайте також: Стафілокок та сальмонела: що показала перевірка у “Смачних традиціях”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар