Три смерті, монумент Другої світової та десятки розбитих автівок: дайджест ДТП у Кропивницькому та області

Близько двох десятків розбитих автівок, знесені стовпи, металева огорожа та монумент Другої світової війни, нетверезі водії, багатотонна ДТП та три загибелі – такими були наслідки аварій у Кропивницькому та на Кіровоградщині за минулі 2 тижні.

Перша електронна газета” продовжує серію публікацій про дорожньо-транспортні пригоди на території міста та області.

23 жовтня, близько 16:00 на перехресті біля спортшколи у Кропивницькому через непрацюючі світлофори сталася аварія за участі автомобілів “ВАЗ”, “Волга” та “Hyundai”. У результаті патрульним близько 3-х годин довелося регулювати рух на перехресті та перекрити в’їзд із вул. Пушкіна.

Наступного дня, майже в цей самий час на нерегульованому перехресті вулиць Миколи Смоленчука та Михайлівської нетверезий 45-річний водій автомобіля “ВАЗ 21061” не пропустив “Mercedes”, внаслідок чого сталася ДТП. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Далі 25 жовтня, близько 13:00, знову на проблемному перехресті біля спортшколи сталася ДТП. Водій Ford Scorpio виїхав на заборонний сигнал світлофора, не надав перевагу в русі на перехресті маршрутці та зіткнувся з нею. На винуватця патрульні склали протокол за ст. 124 (скоєння ДТП) КУпАП.

На щастя, ніхто не постраждав. Лише автомобілі зазнали механічних пошкоджень.

А 27 жовтня, близько 10 ранку в Олександрії перекинулася вантажівка, з якої на узбіччя випали бетонні плити. У результаті ДТП ніхто не постраждав.

Зі слів водія, він віз на власному автомобілі плити зі Світловодська у Кропивницький. А коли на повороті почав зменшувати швидкість, то плити повело в сторону і він не впорався з керуванням.

Попередньо, водій був тверезий.

Вже 28 жовтня, у центрі Кропивницького сталася ДТП за участі чотирьох автівок. Водійка Peugeot протаранила спочатку Nissan, потім зачепила автівку Škoda, а остання врізалася у ще один Peugeot.

Водійка була твереза, на неї склали відповідні адмінматеріали. У результаті дорожньо-транспортної пригоди обійшлося без постраждалих.

У цей же день, близько опівдня неподалік Кременчука сталася ДТП за участі автомобілів “DODGE Caliber” та “ВАЗ 21104”. У результаті аварії загинув 59-річний водій ВАЗу. Його пасажира госпіталізували в лікарню. Обидва мешканці Світловодська. Водій позашляховика був нетверезий.

За попередніми даними, при виїзді з міста DODGE та ВАЗ зіткнулися лоб в лоб. Водій ВАЗу від отриманих травм загинув на місці. Його тіло з машини довелося діставати рятувальникам. Ще одного пасажира госпіталізували у 2-гу міську лікарню.

Водій DODGE відбувся подряпинами. На вигляд йому близько 35 років і рівень алкоголю в його крові перевищував допустимий в п’ять разів.

Через день, близько 20 години вечора, по вулиці Куроп’ятникова водій Opel Vivaro 1979 р. не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та врізався в електроопору.

Автомобіль отримав механічні пошкодження.

30 жовтня, близько 5-ї години ранку, на вулиці Євгена Тельнова 24-річний водій не впорався з керуванням та врізався в огорожу та бордюрний камінь. На щастя, чоловік не постраждав. Як виявилося, він був нетверезий та ще й без водійського посвідчення.

Проходити перевірку на стан алкогольного сп’яніння на місці та у медичному закладі громадянин відмовився, втім поліцейським зізнався, що «хильнув» зайвого.

Водійського посвідчення чоловік також не мав, так як лише проходить навчання в одній з місцевих автошкіл.

Правоохоронці склали на водія три адміністративні матеріали: за ч.1 ст. 130 (керування авто у стані сп’яніння), ст. 124 (скоєння ДТП) та ч.2 ст.126 (керування авто особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Автомобіль передали тверезому товаришу водія.

Того ж дня, але вже о 10 ранку по вулиці Волкова на автомобіль “Daewoo Lanos” впало сухе дерево. В автомобілі перебував 68-річний водій з дружиною.

У результаті аварії ніхто не постраждав. Автомобіль зазнав механічних пошкоджень.

Про інцидент повідомили представників комунальних служб. Наразі з’ясовують винних, аби відшкодувати збитки водію Daewoo.

Також 30 жовтня, ввечері, поблизу Кропивницького невідомий водій на темному автомобілі збив дівчину 1994 року народження, яка йшла узбіччям, і зник з місця події. Дівчина від отриманих травм незабаром померла у лікарні.

ДТП сталося біля селища Нового, на відрізку дороги у сторону Катеринівки, за  маловисківським переїздом.

У обласній поліції повідомили, що ведеться робота по встановленню особи водія, який скоїв наїзд на дівчину.

Правоохоронці звертаються до усіх, хто міг бути свідком цієї ДТП, з проханням надати будь-яку наявну інформацію.

Уночі, 1 листопада, у Світловодську сталася ДТП. Водій ВАЗ 2106 їхав по вулиці Героїв України, не впорався з керуванням і врізався в огорожу Обеліску Слави (монумент на честь 20-ї річниці закінчення Другої Світової війни – ред.) та впав на дорогу майже з двометрової висоти.

Водій 1995 року народження, мешканець села Подорожнє та два його пасажири залишилися живими і відмовилися від госпіталізації.

2 листопада, близько 11:30 на вулиці Шевченка у Кропивницькому сталася ДТП за участі автомобілів Hyundai та Lada. На щастя, ніхто не постраждав. Обидві автівки зазнали механічних пошкоджень.

За словами одного з водіїв, Hyundai їхала по вулиці Шевченка в сторону центру міста і різко загальмувала, коли проїхала перехрестя з вулицею Шульгіних на мигаюче зелене світло. У цей час Lada їхала позаду і начебто не мала змоги для маневру тому і допустила зіткнення.

Також 2 листопада у центрі Кропивницького ВАЗ подряпав Nissan. Водій ВАЗу їхав по вулиці у Гоголя, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечного бокового інтервалу та скоїв зіткнення з Nissan, який рухався у правій смузі.

Смертельна дорожньо-транспортна пригода трапилася третього листопада близько опівдня на автодорозі «Київ-Чоп» у селі Біла Криниця Рівненського району. 29-річний мешканець Кропивницького, водій автомобіля «DAF» з напівпричепом здійснив наїзд на стоячий автовоз «DAF». Обидва автовози їхали з республіки Чехія та перевозили по шість автомобілів «Hyundai Tucson». Одна із вантажівок загорілася. За кермом був 29-річний кропивничанин – чоловік загинув. Окрім автовозів, у ДТП постраждали ще декілька автівкок – від удару по інерції палаюча вантажівка продовжила рух та зіткнулась з автомобілем «Scania», який у свою чергу зіткнувся з бензовозом «МАН».

5 листопада, близько 13:00 по вулиці Металургів у Кропивницькому сталася ДТП з вини нетверезого водія. Його Chevrolet врізався у Suzuki. Обійшлося без постраждалих. Порушник самостійно викликав поліцію.

Результат алкотестера -1,01 проміле алкоголю в крові, що в 5 разів перевищує допустиму норму.

Фото: автора, очевидців та патрульної поліції Кропивницького

Наступну порцію аварій шукайте за тегом #ДайджестДТП. Також дивіться інші наші щотижневі підбірки про порушення у сфері громадських перевезень.

Володимир Дедей, Перша електронна газета

Жінка з немовлям, велосипедист та смерть мотоцикліста: дайджест ДТП у Кропивницькому та області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар