Гетьман Українського реєстрового козацтва провів у Кропивницькому церемонію посвяти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Незламний дух козацтва наші чоловіки пронесли крізь століття, і сьогодні вони з честю боронять українську землю та від покоління до покоління передають українські духовні цінності. Розуміючи важливість патріотичного виховання та підтримки козацького духу у курсантів Льотної академії НАУ, до нас завітав гетьман Українського реєстрового козацтва Анатолій Іванович Шевченко. Один із організаторів цієї зустрічі – Кіровоградська районна організація “Бойове братство”.

Як повідомля сайт КЛА НАУ, почесною місією гетьмана Українського реєстрового козацтва було прийняти до лав козацтва курсантів Льотної академії, які виявили бажання стати міцнішими та підготовленими до захисту українського народу, як це робили їхні предки. Окрім курсантів цього дня новими козацькими побратимами стали люди, що своєю мужністю довели вірність Україні під час участі в АТО. Волонтери та добровольці, що пройшли весь жах військових дій на сході України завітали на козацьке свято у Льотну академію, щоб стати частиною великого козацького братства.

Церемонія посвяти була дуже урочистою та разом з тим зворушливою. Хлопці – козаки та дівчата – берегині читали  клятву вірності Батьківщині, отримували настанови від гетьмана, цілували український прапор та отримували благословення від Владики Марка Української Православної Церкви Київського Патріархату.

А у завершення свята козаки взяли участь у змаганнях, де могли продемонструвати свою силу, злагодженість та спритність, ніби ілюструючи гасло зібрання:

«Коли ми разом, то стіна, незламна сила, хай нас Господь оберіга і Україна!»

Олена Ковальова

Фото Христина Кожа

Поширити:

Залишити коментар:

коментар