У новоукраїнській школі облаштували портативну хімічну лабораторію

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Хімічні досліди, цікаві вікторини на знання природничих наук – так розпочалась презентація міні-проекту “Мобільна хімічна портативна лабораторія” в рамках конкурсу “Влада і громада – разом!”. Вартість проекту склала – 25,8 тис. грн. З них – 24,51 тис. грн кошти міського бюджету та 1,29 тис. грн – кошти ініціативної групи.

Інформує Перша електронна із посиланням на сайт Новоукраїнської міськради.

Ідея щодо створення мобільної хімічної лабораторії виникла ще під час реалізації проекту  «Центр розвитку ініціатив молоді Новоукраїнської громади». Ініціаторами проекту стали Кульчицький Сергій та Мурса Станіслав – слухачі наукового учнівського товариства, учні 9 класу Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6, переможці обласного та Всеукраїнського конкурсів «Галерея кімнатних рослин». І хоча у першому конкурсі проект поступився ініціативі «Basket», молоді люди не втратили шанс  і у ході наступного конкурсу змогли реалізувати  свою задумку.

Читайте також: 9 вересня  у Новоукраїнці відкрили ультрасучасний баскетбольний майданчик. Він збудований у рамках проекту «Basket», розроблений молоддю у Центрі розвитку ініціатив дітей і молоді Новоукраїнської ОТГ.

Керівник міні-проекту, вчитель та наставник юних науковців – Мазур Ніна Олексіївна, заступник директора із виховної роботи Центру дитячої та юнацької творчості “ЗОРІТ”, презентувала нову міні хімічну лабораторію: набір хімічних реактивів (45 речовин), набір хімічного посуду, набір для вивчення навколишнього середовища «Еко-знайка», монокулярний мікроскоп XS-5510 фірми MICROmed, який використовується в лабораторіях медичних та науково-дослідницьких закладах різного рівня. Юні науковці, немов чарівники демонстрували цікаві експерименти, використовуючи нове обладнання, за якими із захопленням спостерігали усі присутні.

Міський голова Олександр Корінний, не лише вручив сертифікат переможцям проекту, а й допомагав юним хімікам у демонстрації дослідів. Вітаючи учасників конкурсу, Олександр Олександрович зазначив, що міська влада і надалі буде підтримувати ініціативних мешканців нашої громади, незалежно від віку чи роду занять. Ті ініціативи, які будуть запропоновані жителями та слугуватимуть на користь суспільству громади, можуть розраховувати на підтримку влади у їх реалізації.

На сьогодні лише тільки одна ініціатива із семи реалізованих чекає на урочисту презентацію.

Нагадаємо, минулого тижня на Кіровоградщину приїхали представники Дніпровського офісу Програми DOBRE, які презентувати результати оцінки спроможності місцевої влади та вручити головам двох громад-партнерів протоколи про співпрацю. Під час цієї поїздки документи отримали Новоукраїнка та Мала Виска. Раніше – перший партнер DOBRE на Кіровоградщині Бобринецька громада.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар