Офіційними партнерами DOBRE стали ще дві громади на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Регіональний менеджер Андрій Нагорний та голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний / Джерело: nu-rada.gov.ua

Минулого тижня на Кіровоградщину приїхали представники Дніпровського офісу Програми DOBRE, які презентувати результати оцінки спроможності місцевої влади та вручити головам громад-партнерів протоколи про співпрацю.

За словами регіонального менеджера Програми DOBRE Андрія Нагорного, протоколи підписані директором Програми DOBRE Беррі Рідом і вони є офіційними документи, які легітимізують взаємодію з громадами у правовому полі. Під час цієї поїздки документи отримали Новоукраїнка та Мала Виска. Раніше – перший партнер DOBRE на Кіровоградщині Бобринецька громада. Почесним партнером є кожна громада, яка працює з DOBRE:

“Усі наші громади є почесними партнерами, адже їх було відібрано серед великої кількості інших. Вони перемогли в конкурсі який був оголошений програмою DOBRE. Адже продемонстрували внутрішню структурованість, готовність розвиватися, гнучкість і спроможність діяти в всупереч обставинам”, – повідомив Першій електронній Андрій Нагорний.

Регіональний менеджер Андрій Нагорний та програмний спеціаліст Вікторія Зубкова / Джерело: nu-rada.gov.ua

Окрім того, регіональний менеджер та програмний спеціаліст Вікторія Зубкова презентувати результати попередньо проведеної оцінки спроможності місцевої влади (показник PMCI). За інформацією порталу Новоукраїнської міськради, їхня громада здобула найвищу рейтингову оцінку серед громад України другої когорти (другої хвилі учасників Проекту). Темпу розвитку Малої Виски будуть проаналізовані через рік, адже громада тільки почала співпрацю з DOBRE – пише прес-служба громади.

“Цікаво було бачити, що Мала Виска вже майже завершила розробляти бренд громади. А також цікаво те, як громади сприйняли результати оцінки, які ми презентували. Сприйняття позитивне, хоча ми більше говорили про наявні в громадах недоліки. Є готовність діяти, розвиватися далі. Ми будемо вимірювати за цією ж методологією дії влади через рік і бачити динаміку. А ми цього і прагнемо”, – розповів Першій електронній Андрій Нагорний.

Світлина зі сторінки Андрія Нагорного

Нагадаємо, нещодавно у Києві відбувся Перший Хаб інвесторів та громад, участь у якому взяли представники трьох громад з Кіровоградщини – Бобринецької, Маловисківської та Новоукраїнської.

Про мову цифр української децентралізації та чому важливо об’єднуватись – у Кропивницькому під час тренінгу для регіональних журналістів експерти з децентралізації говорили про найбільш інвестиційно-привабливі громади та тенденцію об’єднання в Україні.

У вересні на відкриття модернізованого спортивного майданчика на Кіровоградщину приїздив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід. Це короткостроковий проект, але, за словами Беррі Ріда, він сподівається на те, що у майбутньому вони будуть працювати з успішними громадами Кіровоградщини над довготерміновими і великими проектами.

 Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар