Сергій Жадан пообіцяв приїхати в Помічну після карантину

Під час онлайн-фестивалю “Культурна громада”, який організували в Помічнянській ОТГ, письменник Сергій Жадан пообіцяв приїхати в Помічної після зняття карантинних обмежень.

Про це Першій електронній газеті повідомили організатори фестивалю.

“Можна весь час нарікати на владу, чекати, що влада щось зробить, побудує, а можна у конкретних локальних випадках виявляти ініціативу”, – наголосив у відеоінтерв’ю Сергій Жадан.

Також до фестивалю долучилася онлайн когорта громадських діячів Центральноукраїнського регіону, які створюють культурний простір Кіровоградщини. Зокрема, Юрій Митрофаненко, Олександр Ратушняк, Ольга Кирилюк, Андрій Домаранський.

Спікери фестивалю дали поради, як розвивати культуру у своїй громаді, як віднайти свою місцеву ідентичність, як провести якісний фестиваль. Важлива тема онлайн-зустрічей з експертами – захист культури та додаткові ресурси для розвитку культурного життя громади через інструменти участі, зокрема, дієвим інструментом називали бюджет участі.

Цінними були поради щодо залучення та активізації жителів громади через культурні активності та проєкти.

Фестиваль познайомив глядачів з розмаїтим культурним життям Помічної, з людьми, які рухають культурні зміни в громаді. Міський голова Микола Антошик розповів про напрацювання громади у сфері культури і туризму, наголосив на системності і партнерстві влади та жителів в реалізації стратегії розвитку громади. Керівниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Вікторія Яценко узагальнила багатий досвід громади у підтримці культурної сфери, яка і зараз активно розвивається та осучаснюється. Прикладом культурного руху у громаді стали виступи талановитих талановитих помічнянців, творчість яких нікого не залишає байдужими (мисткині, музиканти, вокалісти).

“Кожна людина має бути культурно самодостатньою, і я вважаю, що саме культура змінить нашу громаду. Культура повинна бути на першому місці в усьому”, – підсумував Микола Антошик.

Нагадаємо, “Баба Єлька” виграла грант на міжнародний культурний проєкт.

Читайте також: У Кропивницькому презентують музей виборчого трешу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар