У Кропивницькому презентують музей виборчого трешу

Політична карикатура Євгенії Олійник / © radiosvoboda.org

У Кропивницькому відкриють виставку «Музей виборчого трешу», де представлять найяскравіші зразки підкупу виборців, політичної реклами та чорного піару від 90-х і донині. Виставка відбудеться 28 серпня на базі UA:КРОПИВНИЦЬКИЙ (площа Героїв Майдану, 1).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Руху “Чесно”.

Протягом серпня виставки запрацюють в Одесі, Харкові, Сумах, Черкасах, Житомирі, Кропивницькому, Херсоні та Чернівцях.

“Глядачі побачать концентроване виборче сміття. Те, як політики отримують наші голоси не за програми, досвід і вже втілені проєкти, а за гречку, подарунки та обіцянки. Фактично, купують голоси виборців за копійки, щоб потім розпоряджатися їхніми мільйонними податками”, – каже координаторка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Організатори закликають передавати до “Музею” зразки подарунків від політиків та політичної реклами. Збирають буквально усе, що має брендування політичних партій: листівки, поліетиленові пакети з-під подарунків, шкільне приладдя, аптечки, концертні афіші, одяг – цей список невичерпний. Потенційні експонати можна приносити на філії Суспільного в одному з перелічених міст.

Довідка: Рух ЧЕСНО – ініціатива із прозорості та підзвітності політиків, що виникла у 2011 році. Сьогодні громадська організація “Рух ЧЕСНО” моніторить діяльність парламенту і місцевих рад, політичні фінанси та виборчий процес, а також втілює освітні проєкти.

“Музей виборчого трешу” – виставка, вперше організована ЧЕСНО спільно із Національним музеєм історії України та спецпроєктом “Вибори вибори” (ГО "Центр UA") у Києві влітку 2019 року. Проект втілює Рух ЧЕСНО разом із Суспільним за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Читайте також: Кіровоградщина на 17-му місці у рейтингу зарплат України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар