“Баба Єлька” виграла грант на міжнародний культурний проєкт

ГО “Баба Єлька” спільно з польською громадською організацією “O Wilku Mowa” виграли грант на реалізацію міжнародного культурно-освітнього проєкту, вартістю майже 46 тисяч злотих.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Проєкт “Коли більше об’єднує, ніж розділяє” створювався майже півроку після тренінгу з проєктно-просвітницької роботи від Польсько-української ради молодіжного обміну. Його реалізація була під загрозою через відмову України брати участь у співфінансуванні – уперше за роки існування Ради молодіжного обміну. Проте польська сторона розглянула майже сотню заявок і обрала 41, які профінансує самостійно.

Проєкт “Коли більше об’єднує, ніж розділяє” триватиме два тижні на базі Голованівського ліцею і школи в Гродкові (Szkoła Podstawowa im.Emilii Gierczak). Із кожного боку участь візьмуть 10 учнів із 7-8 класів, учитель англійської мови і представник громадської організації-заявника.

Мета проєкту – викликати в школярів інтерес і повагу до своєї рідної народної культури, а також познайомити з традиційною культурою країни-сусіда, спонукати дітей усвідомити відповідальність за збереження культурного спадку свого народу і його популяризацію у світі.

“Школярі відчують себе справжніми етнографами і митцями. Виконуючи творчі завдання, вони досліджуватимуть і пізнаватимуть свій родовід, історію і культуру рідного краю, щоб якнайкраще презентувати його групі з іншої країни. Під час численних майстер-класів від народних майстрів, діти опановуватимуть різні види українського і польського традиційного мистецтва, шукаючи спільні і відмінні риси між культурами обох народів.

Діти опанують передові технології і навчаться застосувати їх для промоції автентичної народної культури”.

За початковим задумом, проєкт передбачав взаємні тижневі візити української і польської учнівських груп. Але через пандемію коронавірусу всі активності довелося перенесли в онлайн режим. Тож діти працюватимуть на базі комп’ютерних класів своїх шкіл, а зв’язок протягом всього часу підтримуватимуть через веб-камери і онлайн платформи.

Нагадаємо, поляки планують перетворити старий млин на Кіровоградщині на готель-ресторан.

Читайте також: Шведський стіл та дабл-меню: проєкт “Сучасна шкільна їдальня” запровадять у 48 школах Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар