“Моя хата скраю” тут не працює” – начальник з “Гідросили”, який став на захист країни

Ігоря з Кропивницького мобілізували в перші дні повномасштабного вторгнення. До вторгнення він працював начальником виробництва на місцевому підприємстві “Гідросила”, а тепер – стрілець-санітар і разом із земляками протистоїть ворогу на Сході країни.

Про це йдеться у відео на каналі “Бутусов плюс”, інформує Перша електронна газета.

Ігор служив у Збройних силах в 1999 – 2002 роках, тож як тримати зброю в руках – знає, і самостійно звернувся до військкомату в перший день повномасштабного вторгнення.

“Прокинувся вранці, о 5.30. Почув за вікном гул літаків. Зайшов на інтернет-ресурси і побачив, що територія країни піддалась масованим ракетним обстрілам. Але я все одно пішов на роботу, бо я керівник підрозділу, є люди, за роботу яких я відповідаю. Це небезпечне виробництво і треба було узгодити його зупинку. Після того, як все це було погоджено, відбулася зупинка, яка триває кілька діб. Виставили чергових, а я пішов до військкомату, подав документи і мені сказали чекати дзвінка. Подзвонили вже 28 лютого. Я сів в автобус і приїхав сюди” – розповів воїн.

Того дня з Кропивницького виїхало п’ять автобусів, щоб поповнити бригаду, в якій нині несе службу Ігор. Чоловік каже, що поряд служить багато його земляків, навіть на сусідніх позиціях є захисники з обласного центру і навколишніх сіл, міста Знам’янки.

Медиком став згідно з військовою професією, здобутою під час попередньої служби.

“Коли ми потрапили в штаб нашого батальйону, я сказав, що я рятувальник-дозиметрист. Мені сказали: ти будеш рятувати людей, будеш “стрілець-санітар”. Так я став медиком”.

Протягом кількох місяців штатний медик проводив для всіх новоприбулих навчання, коли це дозволяла обстановка. А у вільний час Ігор самотужки вивчав тематичні відео на ютубі. Каже, йому пощастило, що у підрозділі надскладних поранень не було.

“Взагалі ж були і відрив кінцівок, й інші… але там працювали інші спеціалісти. Мені ж і моїм товаришам пощастило – були лише дотичні поранення (коли відсутні вхідні і вихідні отвори, а поранення відбувається по дотичній траєкторії – ред.)”.

Воїну, як і всім його побратимам хочеться якнайшвидше змінити хід війни і перейти від оборони до наступу, щоб звільнити Україну від загарбників.

“”Моя хата скраю” тут не працює. Якщо кожен буде ховатись, то війна стане ближче до його будинку. Тому треба всім згуртуватись і дати відсіч”.

Більше дивіться на відео, знятому в польових умовах на території активнихбойових дій.

Читайте також: Сапер з Кропивницького Михайло Захарченко: «Ми просто виконуємо свою роботу»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар