Уляна Супрун поділилася враженнями від поїздки в Кропивницький

Учора, 17 травня, з робочим візитом у Кропивницький приїжджала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Міністерка зустрілася з представниками обласної та міської влади, лікарями, громадськими активістами та поспілкувалася з журналістами.

Про враження від поїздки Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Перша електронна газета.

“Повертаюсь з візиту у Кропивницький. Почала його з відвідин амбулаторії, яка підписала найбільше декларацій в Кіровоградській області. Усюди матеріали про кампанію «Лікар для кожної сім‘ї», інформація про лікарів і години прийому, окремий кабінет з компютерами для підписання декларацій. Повна готовність і позитивно налаштований персонал. Єдине, над чим ще варто попрацювати – уникнення утворення черг до лікарів. Час – важливий ресурс, і повага до нього робить середовище навколо значно ефективнішим і приємнішим. Це стосується і лікарів, і пацієнтів”.

За підсумками робочих зустрічей із командою ОДА та міськради Уляна Супрун зазначила, що зробила для себе декілька висновків:

  • трансформація системи охорони здоров‘я на первинній ланці неспинний процес, який треба якісно і ефективно втілювати. Обговорення відійшли у минуле;
  • там, де обласна і місцева влада об‘єднуються і об’єднує навколо регіональних стейкголдерів з метою втілення змін – гарантований успіх;
  • приємно бачити велику увагу і обізнаність з боку медіа і громадськості до змін у медицині;
  • основна увага управлінців на місцях поступово переключається на майбутнє закладів другого та третього рівнів і це правильно – попереду багато роботи для підготовки.

Повертаємось до Києва, щоб з урахуванням отриманої інформації і питань продовжувати втілювати ідею якісної і доступної медицини для кожного українця у реальність”.

Читайте також:

Світлина від Уляна Супрун.

Світлина від Уляна Супрун.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар