Уляна Супрун у Кропивницькому розповіла про боротьбу з самолікуванням

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка з робочим візитом приїхала у Кропивницький, розповіла журналістам про боротьбу з самолікуванням. За її словами, робота у цій сфері ведеться за трьома напрямками: зміни в системі медицини, обмеження реклами ліків та просвітницька діяльність.

Про це Уляна Супрун повідомила під час прес-конференції, інформує Перша електронна газета.

“Людина вибирає самолікування, коли немає доступу чи довіри до свого лікаря. Ця проблема існує в усьому світі, але не в таких масштабах, як в Україні. Трансформація системи охорони здоров’я повинна знизити потребу лікуватися самостійно, бо кожен зможе обрати саме того лікаря, якому довіряє”, – розповідає Уляна Супрун.

DSC_0499

За словами міністерки, також подається законопроект, який дозволить обмежити рекламу ліків у ЗМІ.

“Часом люди займаються самолікуванням через вплив телебачення. Люди дивляться і слухають, а потім думають, що самі можуть лікуватися, бо реклама їм так говорить”, – наголошує Уляна Супрун.

Ще одним аспектом у протидії самолікуванню має стати просвітницька робота. Уляна Супрун говорить, що цим треба активніше займатися, аби у пацієнтів було більше розуміння того, куди потрібно звертатися, коли їм треба йти лікуватися, а коли – ні.

“Врешті решт, людина сама вирішує як їй лікуватися. Самостійно вирішує, а не Міністерство чи телебачення. Ми повинні створити такі умови, у яких людина могла б звернутися до лікаря, коли вона захворіла чи має запитання”, – підсумувала Уляна Супрун.

Нагадаємо, майже 100 000 кропивничан підписали декларації з лікарями.

Читайте також: За потреби Уряд дофінансує медичну галузь Кропивницького, – Супрун

Поширити:

Залишити коментар:

коментар