За підключення до газопостачання у підприємця на Кіровоградщині вимагали 2 млн грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині затримали керівника підприємства, який нібито вимагав 2 мільйони гривень неправомірної вигоди за зниження вартості розроблення технічного газового проекту та підключення підприємства до газопостачання. За інформацією, у “схемі” брали участь керівник будівельного підприємства та посадові особи підприємства газової галузі.

Інформує Перша електронна з посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки в Кіровоградській області задокументували керівника будівельного підприємства та посадових осіб підприємства газової галузі, які організували схему «додаткового заробітку».

«Правоохоронці встановили, що «ділки» вимагають від приватного підприємця 2 мільйони гривень за зниження вартості розроблення технічного газового проекту та його затвердження. У подальшому пообіцяли підключити підприємство до мережі. Оперативниками обласного управління захисту економіки Нацполіції було встановлено, що вартість розробки технічної документації штучно було завищена. Так, за зменшення її вартості до 2 мільйонів гривень фігуранти вимагали «бонус», – йдеться у повідомленні.

Учора, 16 січня, працівники Управління захисту економіки в Кіровоградській області Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області затримали керівника будівельного підприємства у власному автомобілі під час отримання обумовленої суми хабара.

Зловмиснику загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 15 (Замах на злочин) та ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На даний час встановлюються всі причетні особи до вчинення даного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, того ж дня НАК “Нафтогаз України” заявили, що готові допомагати слідству у розслідуванні справи щодо їхніх працівників.

Нагадаємо, 15 листопада під час отримання хабара у сумі 5 тис. грн затримали керівника Бобринецької РДА. Він начебто вимагав кошти за дозвіл на проведення чистки лісосмуг. У цій справі прокуратура викрила ще одного співучасника злочину. Ним виявився перший заступник керівника цієї ж РДА.

Нагадаємо також, у грудні на Кіровоградщині викрито працівника поліції на вимаганні неправомірної вигоди. За інформацією, старший оперуповноважений відділу карного розшуку вимагав від мешканця Кіровоградщини 10 тис. грн за непритягнення відповідальності за розбій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар