На Кіровоградщині заснували обласну премію для спортсменів

Депутати обласної ради прийняли рішення про заснування премії “За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка”.  Премією відзначатимуть спортсменів олімпійських, паралімпійських і дефлімпійських видів спорту, інваспорту, тренерів, керівників гуртків та секцій, призерів олімпіад.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт облради.

Обласна премія присуджуватиметься щороку на конкурсній основі у номінаціях:

  • «За розвиток спортивного руху»;
  • «За високі спортивні досягнення».

Висунення кандидатур на присудження обласної спортивної премії здійснюється гласно за місцем роботи (навчання) осіб, яких представляють до відзначення, у трудових колективах установ, закладів та організацій незалежно від типу і форми власності. Спортивна премія вручатиметься щороку під час урочистостей з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту.

Рішення набере чинності з наступного року.

Нагадаємо, кропивницькі скелелази представлятимуть Україну на чемпіонаті світу в Італії.

Читайте також: Оновлену спортивну інтерактивну мапу міста презентували у Кропивницькому

Довідково:

Жученко Володимир Антонович народився в селі Костянтинівка Новомиргодського району, що на Кіровоградщині. Учасник Другої світової війни. Інвалід війни. Нагороджений орденами і медалями. Закінчив Одеський університет, працював секретарем кіровоградського обкому комсомолу. З 1958 по 1974 рік очолював обласний комітет із фізичної культури і спорту. Проявив себе здібним і ініціативним організатором. На час його керівництва припадає запровадження спартакіад – від колективів до обласної, проведення спартакіад «Здоров’я», піднесення фізкультурно-масової роботи за місцем проживання, запровадження нового комплексу ГПО, руху «Старти надій», визначення «десятки» кращих спортсменів за рік та інше. З 1974 року і до виходу на пенсію працював завідуючим загальним відділом облвиконкому. Ставши пенсіонером, очолив у 2000 році музей спортивної слави Кіровоградщини і доклав зусиль до його розвитку – музей отримав звання «Народного». Одночасно у цей період очолював обласну раду ветеранів війни і спорту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар