19-річна олександрійка померла від отруєння грибами

© pexels.com

У лікарні померла 19-річна мешканка Олександрії, яка 9 червня їла дикорослі гриби, назбирані біля с. Ізмайлівка Олександрійського району.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на лабораторний центр.

Як уточнили в обласній Держпродспоживслужбі, після споживання грибів за медичною допомогою до Центральної міської лікарні Олександрії звернулися 49-річна жінка з 19-річною донькою. У важкому стані з діагнозом гостре отруєння грибами їх госпіталізували 10 червня. Грибною стравою жінка з донькою поласували 9 червня близько 14-15:00, а вже о 5 ранку наступного дня з’явилися перші клінічні симптоми (загальна слабкість, багаторазове блювання і пронос).

Причиною отруєння стали умовно їстівні гриби (маслюки, сироїжки), які постраждалі самостійно зібрали в лісі біля с. Ізмайлівка. Вдома гриби відварили та просмажили.

Якщо після вживання грибів ви відчули себе погано або помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювання, головний біль, галюцинації, біль у животі):

  • негайно викликайте швидку допомогу. До її приїзду промийте шлунок 1-2 літрами слабкого сольового розчину. Пийте багато рідини.
  • навіть, якщо стан дещо покращився, обов’язково зверніться до найближчого лікувального закладу.
  • гриби, що залишилися, не викидайте, їх аналіз допоможе лікарям визначити отруту, що потрапила в організм.
  • не займайтеся самолікуванням. Чим більше токсинів потрапить у кров, тим тяжче буде протікати отруєння.

Детальніше про те, як уникнути помилок при споживанні грибів та надати першу допомогу при підозрі на отруєння, читайте за посиланням.

Нагадаємо, в обллікарні від отруєння грибами померла школярка.

Читайте також: Вихованців дитсадка на Кіровоградщині годували кашею з кишковою паличкою

Поширити:

Залишити коментар:

коментар