«Вполювати пересмішника». Кропивницький письменник видав нову книгу

Третю прозову книгу «Вполювати пересмішника» видав кропивницький письменник і журналіст Кирило Поліщук.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Над рукописом Кирило працював шість років. Робота була завершена у грудні 2021-го, а надрукувати його планували влітку 2022-го у видавництві «Кондор». Та, як пояснює письменник, усі видавництва країни в лютому-березні стали на паузу через російське вторгнення, а планові терміни зсунулися в часі.

Врешті, тисяча примірників “пересмішника” побачив світ цієї весни.

“Разом із книгою «Пташиний цвинтар», яка вийшла три роки тому, «Вполювати пересмішника» складає своєрідну дилогію. Це не зовсім детектив, але, звісно, детективна історія. Як, зрештою, і оповідання «Пташиний цвинтар», яке дало назву попередній книзі. – ділиться автор.

«Вполювати пересмішника» – це історія про молодого письменника, який раптом дізнається, що усі його ідеї вже використав у своїй творчості загадковий письменник-відлюдник. Це книга про творчість і не творчість, про початок шляху і кінець шляху, повернення до початку, знайдення і віднайдення”.

Кирило Поліщук планує провести серію презентацій у Кропивницькому й області – у “Книгарні Є”,  бібліотеках і навчальних закладах обласного центру і громад, – проте конкретних дат ще не обирав. Тим часом поціновувачі сучасної української літератури вже можуть придбати його книгу з автографом (пишіть в особисті повідомлення на Фейсбук).

Вартість примірника – 250 грн, половину коштів Кирило перерахує в Krop:hub Кропивницький для потреб ЗСУ в рамках #творчі_волонтери.

“Ідей аж надто багато, тому зараз я працюю над рукописом книги з ідеями. Ось так заплутав, або заінтригував! – жартує Кирило і ділиться творчими планами на майбутнє –  Ще працюю над фентезійною книгою для підлітків, яку дуже хочу закінчити цього року. Її ідею (а також невелику частину написаного тексту) я знайшов в одному зі старих зошитів, у яких писав історії, коли мені було 12-13 років”.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар