Кропивничанка YELKA посіла друге місце у світовому рейтингу World Music Charts

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
© Світлана Буланова | Facebook

Пісня “Конопелечки” у виконанні кропивницької етно-виконавиці YELKA (Світлана Буланова) посіла друге місце у всесвітньому музичному рейтингу World Music Charts.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією EthnoCloud.

Рейтинг World Music Charts щомісяця формується веб-сайтом світової етно-музики EthnoCloud. У ТОП-40 потрапляють треки, які були найпопулярнішими серед користувачів сайту і отримали схвальні відгуки від музичних критиків протягом місяця.

У грудневий ТОП World Music Charts східноєвропейської музики потрапило одразу дві пісні Світлани Буланової – вже згадана “Конопелечки” у категорії “Музика” (2-га сходинка рейтингу) і «Ой полинь-полиньок»  у розділі “Відео” (11-те місце).

© ethnocloud.com

Нагадаємо, на Різдво YELKA презентувала кліп наосучаснену пісню “Конопелечки”, записану від Насті Павлівни Зеленько 1938 р.н. під час експедиції “Баби Єльки” в село Розумівка. Завдяки Насті Зеленько і Світлані Булановій друге життя отримала також старовинна веснянка “Млиночок”.

Композиція  «Ой полинь-полиньок» створена на основі народної пісні, записаної у селі Листопадове (Новомиргородський район) від фольклорного колективу «Берегиня».

А минулого року світ побачив чуттєвий кліп на пісню «Оддавала мати дочку», яку  наспівала Ольга Півень з села Липняжка Добровеличківського району.

Сучасне аранжування для всіх пісень написав саундпродюсер проєкту Максим Величко. Автор кліпів –  лауреату обласної журналістської премії Олександр Майоров.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар