YELKA випустила кліп на старовинну пісню “Конопелечки”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Етно-виконавиця YELKA (Світлана Буланова) презентувала кліп на старовинну пісню “Конопелечки”, записану від Насті Павлівни Зеленько 1938 року народження під час експедиції “Баби Єльки” в село Розумівка весною 2019 року.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Facebook-сторінки співачки.

Саму пісню YELKA вперше публічно виконала 11 листопада в прямому ефірі Радіо Культура. Відтоді її шанувальники чекали на кліп, над яким працював Олександр Майоров. У кліпі поряд з етновиконавицею і незмінним автором музики Максимом Величко вперше з’явився новий член команди – барабанщик Максим Діденко, учасник колективів “Весняний галас” (2003-2007), Inside The Sound (2007 – 2010), “Десь Чули” (з 2015 року).

У кліпі Світлана Буланова використала у якості символічного реквізиту старовинне шкіряне сито з колекції «Баби Єльки».

Нагадаємо, у 2019 році YELKA презентувала кліп на осучаснену пісню «Ой полинь-полиньок», яку члени проєкту «Баба Єлька» записали у селі Листопадовому (Новомиргородський район) у вересні 2018 року від фольклорного колективу «Берегиня».

У березні минулого року світ побачив чуттєвий кліп на пісню «Оддавала мати дочку», яку «Баба Єлька» записала у квітні 2019-го під час експедиції у село Липняжку Добровеличківського району. Її наспівала Ольга Семенівна Півень.

А в травні вийшов третій кліп на народну пісню – “друге життя” отримала веснянка “Млиночок”, записана під час експедиції від Насті Павлівни Зеленько з Розумівки. До кліпу ввійшли види Давидівського млина і річки Ятрань, що протікає в Голованівському районі, а також село Розумівка. Участь у зйомках взяли Настя Зеленько, учасниці проєкту  «Баба Єлька» і композитор Максим Величко.

Сучасне аранжування для всіх пісень написав талановитий Максим Величко – саундпродюсер проєкту YELKA, композитор, аранжувальник, гітарист, співзасновник інструментального гурту Inside The Sound, учасник арт-рок проектів Karfagen, Modern Rock Ensemble, володар Гран-Прі гітарного конкурсу ім. Володимира Молоткова..

Автор відео – відомий в Україні фотомитець, лауреату обласної журналістської премії Олександр Майоров.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар