У Світловодську політичну рекламу наклеїли на рейсовому автобусі та на зупинці

У Світловодську політичну рекламу кандидата розмістили на рейсовому автобусі №133 “Світловодськ-Калантаїв”, а на електроопорах та зупинках громадського транспорту з’явилися наклейки “Партії Шарія”. Такі дії є порушенням закону.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Громадянської мережі ОПОРА.

У місті Світловодську на рейсовому автобусі №133 «Світловодськ – Калантаїв» розмістили політичну рекламу кандидата на міського голову Світловодська, самовисуванця Віктора Макарова. На рекламі розміщено портрет політика та заклик: «Тільки Макаров подолає корупцію». У Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб йдеться, що фізична-особа підприємець Віктор Макаров зареєстрований у Світловодську. Займається пасажирськими перевезеннями, ремонтом автотранспорту та наданням в оренду автомобілів тощо. Спостерігачі ОПОРИ написали заяву в правоохоронні органи щодо розміщення реклами на громадському транспорті.

Також у Світловодську зафіксували наклейки на електроопорах від політичної сили «Партія Шарія». На червоному фоні розмістили QR-код, а поруч назву політичної сили. Як повідомляла ОПОРА, такі ж наклейки розміщували на зупинках громадського транспорту в Світловодську.

ce64c47308c17c763b3be0505b554e73.jpg

“Щодо розміщення реклами у громадському транспорті, то це ще й має ознаки використання корпоративного адміністративного ресурсу”, – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Нагадаємо, на Кіровоградщині кандидати в депутати встановлюють лавки, зупинки та бурять свердловини.

Читайте також: У Кропивницькому розклеювали агітаційні плакати партії “Рідне місто” в маршрутках


У частині 17 статті 57 Виборчого кодексу України йдеться, що розміщення матеріалів передвиборної агітації у транспортних засобах громадського користування та на їх зовнішній поверхні, у тому числі таксі, розміщення таких матеріалів у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, зупинках громадського транспорту, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, на зупинках громадського транспорту, на проїзних разових, місячних чи інших квитках забороняється.

Відповідно до статті 212-14 КУпАП порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У частині 7 статті 8 Закону України «Про рекламу» зазначено, що розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар