На Кіровоградщині кандидати в депутати встановлюють лавки, зупинки та бурять свердловини

У Кропивницькому та Світловодську спостерігачі ОПОРИ зафіксували ймовірний підкуп виборців кандидатами в депутати від політичної партії ВО “Батьківщина”. Зокрема, у Кропивницькому кандидат встановлював лавки, в Світловодську кандидат у депутати міської ради від цієї ж партії встановив зупинки громадського транспорту, а також долучився до буріння свердловин.

Спостерігачі ОПОРИ виявили також активність представників від інших політичних сил, повідомляє Перша електронна газета.

У Світловодську кандидат в депутати Світловодської міської ради від партії «Батьківщина» Володимир Петров встановив кілька зупинок громадського транспорту на мікрорайоні Ревівка, а також вибурував дві свердловини. Про це політик написав в соціальних мережах. Кандидат у депутати обіцяє також облагородити територію та встановити навіс. Крім цього Петров встановив фігури «школярів» біля пішохідних переходів.

У мікрорайоні Новомиколаївка у Кропивницькому встановили кілька лавок з написом імені та прізвища кандидата: «Олександр Крившенко». На деяких лавках є написи телефонів диспетчерської служби. Олександр Крившенко є кандидатом у депутати до Кіровоградської обласної ради від політичної партії ВО «Батьківщина».

Дерев’яні лавки на металевому каркасі встановлені за п’ятьма адресами у дворах та поблизу багатоквартирних житлових будинків в мікрорайоні Новомиколаївка Кропивницького. Також, за інформацією спостерігачів ОПОРИ, від імені цього ж кандидата на мікрорайоні встановлюють дитячий майданчик, а мешканцям старшого віку вручають шоколадки. Спостерігачі ОПОРИ написали заяву в поліцію щодо ймовірного підкупу виборців.

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що кандидати в депутати від політичної партії «Слуга народу» роздавали брендовані маски під час зустрічей на мікрорайоні. А кандидати в депутати «За майбутнє» під час зустрічі з виборцями роздавали повітряні кульки.

“Це вже другий випадок ймовірного непрямого підкупу виборців який фіксують спостерігачі ОПОРИ у Кіровоградській області і подають заяву в поліцію. Подавати заяви про порушення виборчого законодавства може кожен виборець, адже на жаль, ми не можемо відслідкувати усі подібні випадки в усіх населених пунктах області”, – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Нагадаємо, у Кропивницькому розклеювали агітаційні плакати партії “Рідне місто” в маршрутках.

Читайте також: На сітілайтах із “слугою” Ковальовою-Алокілі з’явилися наклейки з надписом “1+1. Вони брешуть”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар