ОПОРА запускає інформаційно-просвітницькі ролики про вибори

© pixabay.com

Які є виборчі порушення та як на них реагувати, як захистити своє виборче право та як проголосувати не за місцем реєстрації – про ці та інші теми Громадянська мережа ОПОРА підготувала серію роликів в межах інформаційно-просвітницької кампанії.

Інформує Перша електронна газета.

Перший відеоролик закликає громадян не толерувати таке порушення як підкуп виборців та повідомляти про нього: «Ти повідомляєш поліцію, якщо бачиш, що крадуть авто. То чому ж не робиш цього, коли бачиш, як хтось продає свій голос? Продаються лише десятки тисяч людей, але від їхніх дій потім страждають мільйони громадян. Бачиш підкуп виборців – телефонуй 102! Або хоча б повідом ОПОРУ».

Другий відеоролик нагадує, що перевірка паспорту громадянина членом комісії обов’язкова перед видачою бюлетеня: «Видача бюлетеня без перевірки паспорту – це порушення. Якщо бачиш видачу бюлетеня без паспорту – повідом поліції, телефонуй 102! Або хоча б повідом ОПОРУ».

Ще один ролик показує «альтернативні варіанти» для вибору когось із кандидатів, які не дієвими на відміну від справжнього процесу голосування. А щоб якомога більше людей змогли скористатися своїм виборчим правом, коли вони не проживають за місцем реєстрації, є проста процедура тимчасової зміни місця голосування, яку необхідно пройти до 25 березня включно. Детальніше про процедуру читайте тут.

Як НЕ треба змінювати місце для голосування на виборах

До 25 березня триває зміна місця голосування, щоб проголосувати на виборах Президента 31 березня 2019 року.Ось, як це НЕ потрібно робити.#коженголосвпливає

Опубліковано Громадянська мережа ОПОРА Четвер, 21 березня 2019 р.

Нагадаємо, двох голів ОВК на Кіровоградщині хочуть замінити через системне невиконання обов’язків.

Читайте також: Із окружної виборчої комісії в Олександрії вкрали протоколи

Більше новин від Громадянської мережі ОПОРА дивіться за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар