Двох голів ОВК на Кіровоградщині хочуть замінити через системне невиконання обов’язків

На Кіровоградщині дві з п’яти окружних виборчих комісій звернулися до Центральної виборчої комісії про заміну голів ОВК округів №102 та 103. Члени окружної комісії з округу №103 стверджують, що голова комісії систематично не виконувала покладених на неї обов’язків. Зокрема, члени комісії звернулися до поліції через зникнення оригіналів протоколів. Також не буває на робочому місці та не відвідує засідання голова комісії ОВК округу №102.

Про це Першій електронній газеті повідомили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

«Ми написали заяву в поліцію. Адже голова ОВК Наталія Пономаренко порушила законодавство і не надала мені право підпису у Держказначействі. На останньому засіданні голова погрожувала і покинула засідання комісії. Ми розглядаємо її дії, як ціленаправлений зрив виборчого процесу. Нині направили звернення до ЦВК, яка має вирішити цю ситуацію», – зазначила заступниця голови комісії Наталія Чайка.

a70c4c4abc54f2f7476a375c9e0c74a5.jpg

Дізнатися точку зору голови комісії не вдалося, оскільки вона не відповідає на телефонні дзвінки.

У ЦВК повідомили, що отримали документи від ОВК, реєструють їх та потім буде прийнято рішення щодо їхнього подальшого розгляду.

«Наразі документи на реєстрації», – зазначив завідувач відділу взаємодії із засобами масової інформації Центрвиборчкому Костянтин Хівренко.

На окрузі №102 голова Гліб Сіромаха не з’являється на робочому місці та не бере участь у засіданнях ОВК. Як розповіла заступниця голови комісії Тамара Костюченко, члени комісії не знають про причини його відсутності.

Секретар комісії Юрій Майборода зазначив, члени ухвалили звернення до ЦВК про заміну голови

«Наразі ми спостерігаємо цілу низку замін по членах ДВК, а раніше – ОВК. Це свідчить про те, що команди кандидатів у Президенти безвідповідально підходять до вибору своїх членів комісії. Такі дії можуть призвести до порушення календарного плану проведення виборів Президента України», – підкреслила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Нагадаємо, з окружної виборчої комісії в Олександрії вкрали протоколи.

Читайте також: Квіти і млинці: святкова агітація кандидатів у Президенти на Кіровоградщині

Більше новин від Громадянської мережі ОПОРА дивіться за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар