Оксамит: важливі характеристики тканини 

Історія цієї тканини налічує понад 1000 років. У давні часи вона вважалася символом багатства та високого соціального статусу. Звісно, йдеться про оксамит – королівський матеріал, який сьогодні став доступним кожному. Придбати цей дивовижний блискучий матеріал можна в інтернет-магазині тканин Атлас. 

Головні переваги оксамиту 

Секрет високої вартості оксамиту полягав у складності його виготовлення – процес займав дуже багато часу. До того ж готові вироби були дуже важкими та непрактичними. Проте сучасний матеріал позбавлений цих недоліків і має безліч переваг: 

  • м’який ворс приємний на дотик, тому оксамит ідеально підходить для одягу, що безпосередньо контактує зі шкірою, наприклад, халатів та піжам; 
  • попри ніжну текстуру тканина дуже міцна і не втрачає свій неперевершений блиск упродовж років; 
  • великий вибір кольорів та візерунків дає можливість вибрати оксамит для реалізації будь-якого творчого задуму; 
  • матеріал чудово пропускає повітря, дозволяючи шкірі дихати, але водночас добре зберігає тепло та швидко поглинає вологу.

Варто пам’ятати, що працювати з оксамитом доволі складно. Це делікатна тканина, яку не можна прати у машинці – лише хімчистка. До того ж на речах із цього матеріалу часто накопичується пил та дрібні ворсинки, тому такий одяг потребує ретельного догляду. 

Оксамит чи велюр: що вибрати? 

Оксамитову тканину нерідко плутають із велюром через зовнішню схожість. Проте між цими матеріалами є принципова різниця. Велюр має менш щільний ворс та відрізняється більшою еластичністю. 

Оксамит вражає більш насиченим блиском та глибоким кольором, тому ідеально підходить для створення вечірніх образів та сценічних костюмів, де важливий зовнішній вигляд і текстура. А для пошиття спортивного одягу чи домашніх речей краще вибрати велюр – матеріал можна прати вдома з використанням делікатних засобів. 

В асортименті інтернет-магазину тканин Атлас є мармуровий та стрейчевий оксамит у широкій палітрі відтінків. При цьому ціна матеріалу за метр вражає своєю доступністю. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар