Півтисячі банок на консерви для ЗСУ зібрали за тиждень школярі Малої Виски 

Група юних волонтерів Малої Виски, яку створив Андрій Туник, за тиждень зібрала і передала волонтерським групам міста для виготовлення домашніх консервів майже півтисячі літрових і півлітрових баночок. Це вже не перший внесок хлопчаків у підтримку ЗСУ, але нинішній тиждень видався найпродуктивнішим.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Незважаючи на не надто сприятливу погоду, команда у складі Андрія Туника, Сашка Малахатька, Дмитра Фруєрара та Рустама Мустафаєва щодня, у свій вільний час обходила вулиці і провулки Малої Виски. звертаючись до мешканців і пояснюючи, для чого потрібні скляні баночки.

Як розповіла мама Андрія Світлана Туник, люди їх вже знають і реагують відповідним чином.

“Були й такі, що вже мали підготовлені пакети з баночками на випадок, якщо хлопці зайдуть. Якась жіночка до банок дала також упаковку кришок. Якийсь чоловік доклав ще й банку з готовою тушкованкою.

Хлопців пригощали смаколиками, запрошували на чай, пироги, а коли ті відмовлялись, бо справа важливіше, то хоч погрітися”- розказала Світлана Туник.

В одному дворі до хлопців вийшов військовий, який саме перебував удома в короткотерміновій відпустці. Почувши, що діти збирають банки на каші для воїнів, розчулився. Сказав: “Ми знаємо, заради чого і заради кого там стоїмо! За майбутнє України! За вас, діти!” – пригадують юні волонтери.

Зібрані баночки хлопці поділили між волонтерськими організаціями Малої Виски, де від самого початку вторгнення жінки активно працюють над виготовленням домашніх консервів, салатів, тушкованок тощо.

Група “Волонтери Маловисківщини” на чолі з Іриною Кудрею вручили юним помічникам подяку і гостинці за допомогу, а також запропонували підписати дрон, який відправили  на позиції ЗСУ.

“- Привіт від юних волонтерів Малої Виски!

– Слава Україні! Перемога буде!

– За майбутнє України!

– Тримайтеся, хлопці!

– Ми, діти України, віримо в ЗСУ!” – написали хлопці.

1

Емоції у дітей понад край, адже незважаючи на вік вони нарівні з дорослими нині є учасниками великої справи – підтримують наших воїнів, які протистоять ворогу на фронті. І це найкраща мотивація і велике натхнення робити й далі свою справу.

Нагадаємо, школярі з Маловисківщини зібрали кошти на дрон для піхотинців (ФОТО).

Читайте також: Британська школярка присвятила канікули волонтерству у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар