У Кропивницькому працюватиме новий цех очисного комплексу води

У Кропивницькому працюватиме цех механічного зневоднення очисного комплексу ОКВП “Дніпро – Кіровоград”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної ради.

Цех механічного зневоднення осаду стічних вод підготовлений  до вводу в експлуатацію. Робота нового цеху, оснащеного сучасним німецьким обладнанням, дозволить радикально зменшити навантаження на відстійники біля Первозванівки та значно покращить екологічну складову процесу очистки стічних вод у Кропивницькому.

Останні сім років весь осад та надлишковий активний мул (шлам), що утворювався після очищення каналізаційних стоків, перекачувався напряму до мулових майданчиків, які розташовані за 10 кілометрів від Кропивницького та займають територію майже 64 гектари. З відстійників рідина – а це понад 800 кубометрів на добу – з часом просочувалася крізь землю і потрапляла в ґрунтові води.

Цех механічного зневоднення оснащено новим обладнанням, тож відтепер шлам каналізаційних стоків надходитиме до цеху, оброблятиметься і на виході ОКВП «Дніпро-Кіровоград» отримуватиме, по-перше – очищену воду, яка повертатиметься до очисних споруд, по-друге – перероблений осад в формі невеликих твердих фракцій.

“Завдяки новому цехові механічного зневоднення зменшаться об’єми перероблених каналізаційних стоків та рівень шкідливого впливу каналізаційної системи на навколишнє середовище навколо Кропивницького. Крім цього, значну частину площ, на яких зараз знаходяться відстійники, можна буде рекультивувати, повернути до життя та використовувати за іншим призначенням”,-йдеться у повідомленні пресслужби облради.

Цех механічного зневоднення побудовано підприємством «Ремводпласт-Плюс» в рамках реалізації проєкту ОКВП «Дніпро-Кіровоград» «Реконструкція каналізаційних очисних споруд з новим будівництвом цеху механічного зневоднення осаду стічних вод у  Кропивницькому Кіровоградської області» загальною вартістю 65 млн гривень. Проєкт профінансовано з державного та обласного фондів охорони навколишнього середовища.

1

2

3

4

Нагадаємо, у Кропивницькому за три дні прочистили майже 100 засмічень каналізації

Читайте також: споживачі “Дніпро-Кіровоград” заборгували майже 200 млн гривень за воду

Поширити:

Залишити коментар:

коментар