За яких умов запровадять графіки відключень світла на Кіровоградщині

© pixabay.com

Графіки відключення електроенергії в Україні розробили та затвердили для всіх областей. Згідно з ними, найдовше без світла може залишатися Київ – до семи годин поспіль.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу “Кіровоградобленерго”.

Як пояснили в “Кіровоградобленерго”, графіки відключень розміщені на сайтах постійно, цілий рік. Однак вони застосовуються лише в разі виникнення потреби.

Причин цього може бути дві:

  • обмежена генерація електроенергії не зможе покрити потреби у струмі;
  • через нові російські обстріли енергетичні об’єкти вийдуть з ладу.

“У ПрАТ “Кіровоградобленерго” розроблені плани як діяти в разі аварійних ситуацій. Ми готові до будь-якого розвитку подій. У чому полягає найгірший сценарій? Це повторення масованих атак ракетами, дронами проти енергосистеми. У випадку атаки на енергооб’єкти  ми знаємо, що нам потрібно робити. Підготовлені резервні схеми живлення споживачів, а також запас матеріалів, обладнання,  щоб швидко лагодити пошкоджені мережі та станції” – прокоментувала Першій електронній газеті речниця товариства Олена Данильченко.

Адміністрація ПрАТ “Кіровоградобленерго” зауважує, що споживачі також мають бути готові, тому всі рекомендації, які надавалися у попередній опалювальний сезон, досі актуальні. Підготовка — найкращий спосіб боротьби з почуттям тривоги.

Фахівці також налогошують на тому, що  почався сезон негод, будуть зливи, вітри і можливі пориви мереж.

“Ми готові до всього. Так минулої ночі по місту Кропивницькому були аварійні відключення через негоду, але до 6 ранку фахівці ремонтних бригад вирішили наявні проблеми.

Загалом по області 3903 абонента були без світла на 6 ранку. Найбільшої біди негода спричинила у Компаніївці. Нині там тривають ремонтні роботи. Без світла залишаються 210 абонентів станом на 13.30 год.”,- додала Олена Данильченко.

Вона наголошує: користуйтеся лише перевіреною інформацією із офіційних джерел. Анонімні канали — шлях до безсенсових хвилювань. Бережіть здоров’я та власну психіку.

Вся оперативна інформація про відключення електроенергії постійно публікується на офіційному сайті компанії і в чат-боті Telegram.

Нагадаємо,  Українцям варто готуватися до ще однієї складної зими – експерти

Читайте також: Кіровоградобленерго і КОЕК пояснюють, якими додатками потрібно користуватися

Поширити:

Залишити коментар:

коментар