У 63-річної олександрійки підозрюють ботулізм

Ілюстрація

Вчора, 20 вересня, до Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України надійшло екстрене повідомлення про підозру на захворювання ботулізмом у 63-річної мешканки Олександрії.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За словами лікарів, даний випадок може бути пов’язаний зі споживанням в’яленої річкової риби з ікрою (не випотрошеною) та стейка ляща в’яленого.

Наразі потерпіла у стані середньої важкості перебуває на лікуванні.

Це вже третій випадок підозри на ботулізм впродовж 2023 року. Загалом постраждало чотири особи, у тому числі одна дитина до двох років: с. Піщаний Брід, Піщанобрідської ТГ Новоукраїнського району (1 дорослий, 1 дитина), причина – тушкованка домашнього приготування; м. Олександрія – один дорослий, причина – рибна пресерва (оселедець) домашнього виготовлення, місце придбання встановити не вдалося.

За 2022 рік зареєстрували один випадок із двома потерпілими – м. Новомиргород Новомиргородської ТГ Навоукраїнського району – це дорослі, що вживали рибний паштет консервований домашнього приготування.

Нагадаємо, від ботулізму померла жителька Новоукраїнського району

Читайте також: ботулiзм пiдтвердили у 57-рiчного жителя Олександрiйської громади 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар