Як уникнути перешкод у системі відеоспостереження?

Незважаючи на те, що камери відеоспостереження представлені в широкому асортименті (https://dahua-technology.com.ua/ua/videokamery/videokamery-ip/) і з’являється все більш сучасні моделі, це не виключило перешкод. Нормальній роботі камер відеоспостереження можуть заважати абсолютно різні фактори, викликаючи зернистість, горизонтальні смуги, хвилі тощо.

Навіть якщо встановлення відеоспостереження проводилося під ключ, це зовсім не означає, що з часом не виникнуть проблеми з якістю зйомки. Але це мінімізує ймовірність їхньої появи. Розглянемо, як уникнути перешкод у системі відеоспостереження.

Основні причини виникнення перешкод

Найчастіше перешкоди виникають з таких причин:

  • Велика відстань кабельних ліній. Якщо в системі відеоспостереження довжина кабельної лінії становить до 300 метрів, то проблеми зазвичай не виникають. При більшій відстані можуть з’явитися перешкоди.
  • Обриви та пошкодження кабелю. Причиною цього є неправильний монтаж, неякісне з’єднання місць роз’ємів та навішування кількох кабелів на один підвіс. Це може призвести до урвищ.
  • Низька якість обладнання та роз’ємів. Якщо купити низькоякісне обладнання для відеоспостереження, то висока ймовірність появи перешкод.
  • Невдале сусідство. Виникнуть перешкоди можуть, якщо біля обладнання будуть лампи денного освітлення, радіотелефони, точки НВЧ, радіотелефони та інші сторонні пристрої.
  • Вплив зловмисників. Іноді зловмисники використовують різні способи, щоб створити перешкоди для відеоспостереження.

І це лише частина причин, через які можуть виникати проблеми у системі відеоспостереження. Але як із ними боротися?

Перевірені способи боротьби з перешкодами

Превентивні рішення

Щоб унеможливити перешкоди, необхідно ще на етапі проекту приділити належну увагу організації. Для цього необхідно провести проектування, використовувати кабелі з низьким коефіцієнтом згасання, використовувати лише якісне обладнання та інше.

650aaa22c3c7a.webp

Перевірте кабель

Зазвичай виникають перешкоди через кабель, тому потрібно переглянути всі можливі контакти та сам кабель на цілісність. Для з’єднання рекомендується застосовувати пайку та не встановлюйте кабель біля сигнальної або силової лінії.

Перевірте заземлення

Необхідно виключити проходження сторонніх струмів з обплетення кабелю, наявність паразитних точок у контурі заземлення, порушення типу живлення та інші причини.

Вивчення навколишнього середовища

Навіть якщо поруч знаходиться мікрохвильова піч або блок живлення, це може суттєво погіршити якість картинки. Потрібно зробити ревізію побутової техніки та інших джерел силового поля.

Перевірте живлення камери

Користувачі часто скаржаться, що вночі з’являються перешкоди у камері. Це зазвичай виникає при нестачі живлення, тому що додатково підключається ІЧ-підсвічування. Потрібно купувати блок живлення із запасом.

Як бачите, більшість перешкод не пов’язані безпосередньо з обладнанням, а із зовнішніми факторами. Довіряйте монтаж виключно професіоналам, що дозволить унеможливити більшість неприємностей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар