Петиція щодо припинення атаки на театр корифеїв набрала необхідну кількість голосів. Що далі

Другого серпня колектив Кіровоградського обласного театру ім. Марка Кропивницького зареєстрував петицію, у якій закликав голову обласної ради Юрія Дрозда та його прибічників з облради припинити політичну атаку на театр. Вчора, 30 серпня, петиція набрала необхідні для розгляду 700 голосів. Хоча до кінця збору лишився ще 61 день.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Нагадаємо, наприкінці липня директор театру В`ячеслав Вандрашек публічно повідомив про тиск з боку обласної ради. Попри значні успіхи театру, який він очолив півтора року тому, його змушували написати заяву на звільнення. Коли відмовився – оголосили конкурс на посаду директора.

Після цього актори театру вийшли на Театральну площу і виступили на підтримку чинного директора. Свою позицію щодо подій, які обласні політики розгорнули навколо театру, публічно висловила і Національна спілка театралів України.

Відтак, театрали створили петицію, в якій закликали  голову Кіровоградської обласної ради від «Слуги народу» Юрія Дрозда,  голову фракції «Батьківщина» Олександра Чорноіваненка, голову фракції «За мабутнє» Олександра Горбунова припинити політичну атаку на комунальний заклад «Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького.

Після набрання необхідної  кількості голосів на підтримку петиції  Кіровоградська  обласна рада має:

-не пізніш як через три робочі дні оприлюднити на своєму офіційному сайті інформацію про початок розгляду електронної петиції;

– розглянути електронну петицію невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду;

– далі оголосити на офіційному сайті про підтримку або непідтримку електронної петиції;

-у відповіді на електронну петицію обласна рада повинна повідомити про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням;

– відповідь на електронну петицію має бути оприлюднена на офіційному сайті не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду, а також надіслана у письмовому вигляді її автору (ініціатору).

Нагадаємо, Чинний директор обласного театру В’ячеслав Вандрашек подає до суду на обласну раду

Читайте також:Театр корифеїв проводить голосування на визначення найкращих портретів акторів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар