Використання сучасних матеріалів у новобудовах

Вибрати квартиру у новобудові – це ще те випробування, якщо готуєшся змінити стару радянську «хрущовку» чи навіть «сталінку» на нову квартиру. Якщо раніше серед переліку будівельних матеріалів були цегла і залізобетон, то зараз він значно розширився. Отож, до традиційної цегли, від якої ніхто не збирається відмовлятися, додалися керамоблоки, газоблоки, армовані 3D панелі. Кожен із цих матеріалів використовується прогресивними будівельними компаніями https://blagodeveloper.com/ і має особливі властивості, свої переваги.

Якими мають бути стіни вашої оселі

Сьогодні чи не найперше запитання, яке покупець ставить до представників відділу продажу – з чого стіни? Адже наступними темами для розмови перед оформленням угоди про купівлю/продаж будуть шумоізоляція, енергоощадність, екологічність, збережуваність тепла, економність. І це ще не повний перелік характеристик, на які слід зважати, обираючи нове житло. Тож які сучасні матеріали здатні забезпечити усі ці вимоги?

Матеріали для утеплення

Саме через стіни квартира втрачає близько 30% тепла, тому використання утеплювачів підвищують енергоощадність житла.

Сьогодні майже всі новобудови зводяться вже з урахуванням теплоізоляції, тому новим господарям не доведеться робити додаткову «шубу» для нової квартири. До речі, навіть якщо будинок зведений з відносно «теплого» залізобетону, його енергоефективність здатні підвищити:

  • Система навісних фасадів
  • Рідка керамічна теплоізоляція
  • Мінеральна вата
  • Пінопласт
image
blagodeveloper.com

Навісні фасади

Експлуатаційні якості будинку підвищують навісні фасади – це новація, яка передбачає наявність між стіною будинку та шаром утеплення такого собі «протягу», шару повітря, який не дає можливості утворюватися конденсату. Система вентиляції не лише захищає зовнішні стіни будинку, а й дає можливість для різних дизайнерських рішень, зокрема декорування відповідно до стилю житлового комплексу, району чи навіть цілого міста.

Керамічна ізоляція

Рідке керамічне тонкошарове покриття, яке після висихання утворює еластичний шар, що має теплоізоляційні, антикорозійні, водовідштовхувальні властивості, які захищають від корозії такі види поверхонь:

  • металеві
  • залізобетонні
  • бетонні
  • цегляні
  • дерев’яні
  • скляні
  • гумові

Ця речовина зазвичай наноситься як фарба, але при висиханні працює у якості теплового бар’єру, який може використовуватися не лише на зовнішніх стінах, а й підлоги, котлів, труб, бойлерів та іншого обладнання. До речі, сучасні матеріали на зразок рідкої теплоізоляції здатні скоротити використання газу та твердого палива на 30-40%. Важливою рисою такого матеріалу є його екологічність та безпечність для здоров’я.

image
blagodeveloper.com

Мінеральна вата

Серед розповсюджених ізолюючих матеріалів, які використовують для утеплення стін, дахів та підлоги, досить поширеними є різні види мінеральної вати:

  • ековата
  • скловата
  • базальтова вата

Усі види мають спільні переваги, серед яких стійкість до впливу гризунів (так-так!), екологічність, здатність до звукоізоляції та низька теплопровідність. Але найголовніша перевага – це негорючість (матеріал не дає розповсюджуватись вогню, адже на 97% складається з кам’яних волокон (якщо говорити про базальтову вату) або має у складі борну кислоту (якщо мова йде про ековату, зроблену з целюлози).

Пінопласт

Фасадний пінопласт, або пінополістирол (чи його різновид – екструдований пінопласт) та його різновиди – один із найпопулярніших матеріалів для утеплення, який має низьку теплопровідність і відзначається відносною дешевизною і здатністю до обробки. Різні його види мають різну щільність і призначення, але один із основних недоліків – це горючість.

З яких би матеріалів не були створені стіни вашого дому, нехай у ньому завжди буде тепло, затишно і безпечно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар