Смарт-бункер на кількох господарів: нюанси інвестування

© pixabay.com

Про безпеку сімей зараз наразі усі, при цьому забезпечити її намагаються по-різному. Будівництво приватного укриття дозволяє за різних видів атак почуватися захищеними, перебуваючи під землею в комфортних умовах. У разі професійного будівництва бункер нічим не відрізнятиметься від звичайного житла, хіба що він не матиме вікон. Усередині можна буде спати, працювати, готувати їжу, здійснювати гігієнічні процедури тощо. Кількість спальних місць та обладнання можна змінювати на свій розсуд.

Однією з проблем реалізації ідеї створення власного укриття є ціна такого проєкту. Навіть купуючи бункер під ключ, що набагато дешевше завдяки комплексному підходу, потрібно мати від 20 тис. доларів. Це не так багато, якщо оцінювати з точки зору забезпечення захисту рідних, але у багатьох українців матеріальне становище після початку війни похитнулося, тому «потягти» самостійно подібну покупку вони не можуть. Тоді виникає думка про спільне інвестування. Цей варіант має чимало переваг, але й підводні камені теж є. Розберемося в них детальніше.

UVOiOU8qqpVXjx06CipXLjEdGkE-wacN-7ZwiaIY_2BBF8a7txYaEp9tV2Gqz2OVIqZ-RG8uiPwu2NpZjyrqvbusuCihpiFb01hTXC5FCERfjE7N2ulCh5Qzp5qk2tIrlharLVZvPcUTNEkrxYyIuA

Кому підійде бункер на двох господарів?

Залучаючи ще одного інвестора, можна значно зменшити фінансові витрати та отримати сучасне укриття, де можна буде прожити від двох тижнів до місяця і навіть більше. Ще однією перевагою є можливість розширити комплектацію для того, щоб зробити перебування у шелтері було максимально зручним. Якщо вашого бюджету не вистачає на спорудження ідеального у всіх сенсах бункера, варто подумати про партнера.

Найбільш актуальним є спільне інвестування в таких випадках:

  1. Якщо потенційні власники живуть на сусідніх ділянках і обидва зацікавлені у максимальному захисті від ракет, хімічної та ядерної зброї.
  2. Якщо ваша власна ділянка з якихось причин не підходить для будівництва укриття, зате поруч є підходяща територія, власник якої теж замислюється про будівництво бункера.
  3. Для сімей, які мешкають у безпосередній близькості одна від одної. Невелика відстань дозволяє швидко дістатися бомбосховища у разі оголошення повітряної тривоги.

Важливі моменти

Приватний бункер купити з оптимальними характеристиками нескладно – достатньо звернутися до перевіреної компанії на кшталт SMARTBUNKERS та довірити спеціалістам будівельний процес. Але якщо плануєте вкладати гроші разом із сусідами чи родичами, то потрібно подбати про такі моменти:

  • розібратися між собою щодо розміру вкладу кожного інвестора;
  • закріпити юридично права кожного з майбутніх господарів;
  • вибрати найбільш підходяще місце для спорудження укриття;
  • зробити так, щоб документи з компанією, яка займається виготовленням та монтажем смарт-бункера, підписували обидва вкладники – для цього завчасно потрібно внести зміни до тексту договору.

Також необхідно на початковому етапі обговорити умови експлуатації та поділу фінансових витрат на обслуговування смарт-бункера.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар