У селах України з’являться пересувні аптеки, – МОЗ

Ілюстративне фото

У селах та на прифронтових територіях України з’являться мобільні аптечні пункти.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на  пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

Відтак,  наразі в селах та селищах міського типу функціонують близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Однак на території країни  понад 20 000 сіл не мають аптечних пунктів.

Окрім цього, мобільні пункти працюватимуть на прифронтових територіях, де внаслідок російської агресії постраждала  медична та аптечна інфраструктура.

“Уряд ухвалив постанову, якою дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утворювати мобільні аптечні пункти. Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у жителів – обмежений доступ до лікарських засобів. Також, на період воєнного стану, такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій”, – йдеться у повідомленні МОЗ.

В мобільних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним).

У міністерстві зазначають, що в питанні створення мобільних аптек Україна керувалася світовим досвідом. Зокрема, такі аптечні пункти успішно працюють в США.

Нагадаємо, з квітня рецептурні ліки можна придбати за е-рецептом

Читайте також: як знайти аптеку, що відпускає медикаменти за програмою «Доступні ліки»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар