В Олександрії відкрили фестиваль гладіолусів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 4 серпня, в Олександрії у приміщенні міської бібліотеки для юнацтва відкрили шостий дводенний фестиваль гладіолусів “Скіфська веселка 2023”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Організатором фестивалю є громадська організація “Гладіолуси без кордонів”.

Відтак, цьогоріч Олександрійщина приймає учасників з Київщини, Дніпра, Кропивницького, Черкас, Смоліного, Кривого Рогу, Новомиргороду та Плетеного Ташлику.  Всього п`ятнадцять учасників презентували 350 квіток та 280 сортів гладіолусів.

“Я займаюся гладіолусами дуже довго, років 15-17. Вирощую на своїй ділянці сортові гладіолуси. Я привезла  56 сортів. Більше просто фізично не можна привезти, а всього моя колекція налічує до 500 сортів”,- розповіла Ольга Парубоча з Києва.

2

Співорганізатор фестивалю Ігор Гречаний  каже, що в світі існує 8 тисяч сортів гладіолусів. Мета фестивалю в Олександрії – показати містянам та гостям міста якомога більше різних сортів цих квітів.

“Минулого року ми відмінили проведення цього заходу через початок повномасштабного вторгнення, а позаминулого через коронавірус. Цьогоріч вирішили таки організувати фестиваль, адже люди чекають на нього попри все. Звісно, не вдалося зібрати всіх учасників минулих років, внаслідок чого не має таких масштабів. Однак я вважаю, що це привід пишатися нашим народом, навіть у стані війни країна квітне”,- підсумував чоловік.

1

3

4

5

6

7

9

77

01

02

Нагадаємо, замість огірків вирощує лаванду на городі староста двох сіл Кіровоградщини

Читайте також: таємні благодійники подарували Кропивницькому сотні кущів троянд

Поширити:

Залишити коментар:

коментар