Для дітей ВПО запускають психологічну групу ігор і спілкування у Кропивницькому

© kolo.poltava.ua

У Кропивницькому відкривається психологічна група ігор і спілкування «Граємо та перемагаємо!» для дітей-переселенців 6-8 років.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією громадської організації “Наша рада”.

Гра – найважливіший вид діяльності для дітей. Саме в грі відбувається їх особистісний розвиток. Граючи, діти будуть перемагати страхи, низьку самооцінку, сором’язливість, нерішучість, а також знайдуть нових друзів, навчяться краще спілкуватися й виражати свої думки.

“Коли ми минулого року роздавали канцтовари для переселенців, побачили, що доки батьки стоять у чергах, діти сидять десь збоку і нудяться, між собою не спілкуються. Їм було важко адаптуватися в новому місті. Більшість з них продовжували навчатися онлайн у своїх школах і не мали можливості завести нові знайомства, нових друзів у Кропивницькому. Ми хотіли допомогти їм адаптуватися, налагодити зв’язки з місцевими дітками, знайти друзів, відчути себе не самотніми. Тому заснували проєкт “Наша підтримка”, – пояснює громадська діячка Євгенія Захарченко”.

У рамках проєкту фахові психологи і педагоги надають індивідуальні психологічні консультації дорослим і дітям, які прибули у Кропивницьку громаду з територій, охоплених війною. Вони організували “Психологічний клуб спілкування” для підлітків, “Коло друзів” для дітей 9-12 років, індивідуальні консультації для дорослих.

Євгенія Захарченко відзначає успішність цих груп. Зокрема, діти і підлітки почали відкриватися у спілкуванні, з цікавістю відвідують заняття, а головне – знайшли нових друзів і вже самостійно, без підказок наставників, самоорганізовуються і спілкуються по-за межами клубу.

Споглядаючи такий прогрес, батьки самі звернулися до членів “Нашої ради” з питанням про створення аналогічних груп для дітей молодшого віку. Так з’явився окремий напрям для дітей 6-8 років.

Перша зустріч групи відбудеться в суботу, 22 липня, о 12.30.

Запис за телефоном 0501305030.

Ігри проводяться в межах проєкту «Наша підтримка», що реалізовується громадською організацією «Наша рада» за підтримки проєкту «Фенікс», що виконує Фонд Східна Європа коштом Європейського Союзу.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар