Кропивницький легкоатлет блискуче виступив на командному чемпіонаті України

Кропивницький стрибун у висоту Олег Дорощук виборов чемпіонський титул на командному чемпіонаті України серед дорослих та молоді з легкої атлетики.

Про це за інформацією ТГ-каналу Yurii Iliuchek official повідомляє Перша електронна газета.

За нагороди боролися 18 легкоатлетів. І в такій солідній кампанії кропивничанин Олег Дорощук підтвердив свій високий клас. Учень Геннадія Здітовецького розпочав змагання з подолання висоти 205 см, яку взяв із першої спроби. І всі подальші висоти (210, 215, 220, 223 см) бронзовий призер юнацької Олімпіади 2018 року брав винятково з першої спроби. Ще один кропивничанин Олег Тикул з третьої спроби взяв 205 см й посів 8-ме місце. А для Олега Дорощука переможним став стрибок на 226 см.

Срібний та бронзовий призери змагань львів’янин Владислав Лавський та житомирянин Дмитро Нікітін завершили боротьбу, не подолавши 223 см. Тож уже в ранзі переможця командного чемпіонату України 2023 року Олег Дорощук спробував подолати 230 см. Цього разу така висота не підкорилася.

Yurii Iliuchek official нагадує, що в цьому році розпочався відбір на Олімпійські ігри до Парижа. Досягнути мети можна двома шляхами: виконати доволі високий олімпійський норматив (до Токіо він складав 233 см) або набрати достатню кількість рейтингових очок. І в цьому плані будь який старт важливий.

Нагадаємо, кропивницька плавчиня здобула золото на змаганнях серед дітей із порушенням слуху.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар