Кропивницька міськрада звернулася до ВРУ щодо заборони московської церкви

© Радіо Свобода

Кропивницька міська рада звернулася до центральних органів влади України щодо припинення діяльності УПЦ МП.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кропивницької міської ради.

Таке рішення стало реакцією на електронну петицію від 17 квітня 2023 року щодо заборони діяльності Української Православної Церкви (московського патріархату) на території області та міста Кропивницького.

Зокрема, згідно із Законом України “Про свободу совісті та релігійні організації” діяльність релігійної організації може бути припинено у зв’язку з її реорганізацією (поділом, злиттям, приєднанням) або ліквідацією відповідно до власних настанов організації.

У разі порушення релігійною організацією, що є юридичною особою, положень вищезазначеного Закону та інших законодавчих актів України її діяльність може бути припинено також за рішенням суду.

Таким чином, вирішення  питання потребує урегулювання на законодавчому рівні та внесення змін у діючі закони України. Враховуючи це, Кропивницька міська рада звернулась до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України, обраних на територіальних округах, до меж яких входить Кропивницька міська територіальна громада.

«Сьогодні, коли українці героїчно боронять рідну землю, відстоюючи своє право на європейське майбутнє, на території України, в тому числі Кропивницької міської територіальної громади, продовжують діяти релігійні організації УПЦ, які є джерелом поширення російської пропаганди. Серед представників духовенства відомі непоодинокі факти колаборації з ворогом. Вважаємо неприпустимим подальше існування та діяльність в Україні в цілому та на території Кропивницької міської територіальної громади зокрема Української православної церкви, що виступає в єдності з російською православною церквою, тобто має керівний центр, за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину території України”, – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, нардеп просить владу Кропивницького розірвати земельні угоди з УПЦ МП

Читайте також: в Олександрівці обговорювали перехід парафій в ПЦУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар