Нардеп просить владу Кропивницького розірвати земельні угоди з УПЦ МП

Народний депутат Олександр Дануца надіслав депутатське звернення до Кропивницької міськради щодо діяльності в місті УПЦ МП.

Його текст він оприлюднив у ФБ, повідомляє Перша електронна газета.

«Наразі в Україні діє Українська православна церква (московського патріархату), діяльність якої тісно пов’язана з російськими спецслужбами, попи схвалюють агресію російської федерації проти України та просувають серед вірян російські наративи», – пише він і нагадує, що днями низка місцевих рад – Чернівецька, Білоцерківська, Броварська міські та Вінницька обласна ради – прийняли рішення про припинення права користування земельними ділянками цією організацією.

«Вважаю, що діяльність цього підрозділу фсб московського патріархату повинна бути припинена на території нашої держави та міста Кропивницький. Тому, враховуючи вищевикладене, прошу ініціювати рішення міської ради про припинення договорів на користування земельними ділянками для церков Української православної церкви (московського патріархату)», – йдеться в документі.

Нагадаємо, 10 квітня на платформі електронної демократії E-DEM зареєстрували петицію про заборону діяльності Української православної церкви (колишнього московського патріархату) у місті Кропивницькому і по всій Кіровоградській області. За тиждень вона набрала необхідну кількість голосів, наразі триває її розгляд відділом комунікацій з громадськістю, юридичним управлінням та всіх постійними комісіями Кропивницької міської ради.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар