Ветеран 3-го полку СпП пройшов відбір до міжнародних Invictus Games

Кіборг із третього полку спецпризначення, воїн АТО Юрій Савельєв здобув перемогу у настільному тенісі під час відбору до національної збірної на Ігри Нескорених.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Сергія Шульги.

Змагання проходили у Львові. Вже восени наші бійці представлятимуть Україну в Дюссельдорфі на міжнародних Invictus Games.

“Юрій Савельєв, до речі, став прототипом одного з головних героїв вистави нашого театру корифеїв «Іду за вас». Його історія – це історія захисника Донецького аеропорту” – розповів Шульга.

Юрій родом з села Підлісне Олександрівської громади. З 2006 року служив у третьому полку СпП, у роті охорони. З перших днів україно-російської війни разом з іншими воїнами став на захист країни. Його підрозділ перебував поблизу Червоного Лиману Донецької області. Тут наші воїни потрапили у засідку.  Юрій отримав тяжкі поранення хребта і лівої руки, зокрема одна з куль влучила безпосередньо у хребет, а інша роздробила плечову кістку, яка врешті почала гнити.

Тоді з поля бою Юрія витягнув побратим – Роман Кукса, хоча і сам був важко поранений.

На Юрія чекала довге лікування, під час якого йому виростили нову кістку і провели складні хірургічні маніпуляції з хребтом, щоб відновити здатність ходити. Операцію провели медики Харківського інституту протезування і компанія «Ілая».  Він став першим учасником проекту «Біотех-реабілітація поранених».

Після лікування, реабілітації в Україні і за кордоном, Юрій знову повернувся на службу, а нині – став переможцем відбірного етапу Ігор Нескорених.

Історію воїна читайте за посиланням: Ноги замість візка: українські лікарі-біотехнологи врятували спецпризначенця 3-го полку від інвалідності

Юрій Савельєв / фото peoplesproject.com

Нагадаємо, у 2021 році ветерани з Кіровоградщини виступили на перших в Україні “Іграх Воїнів”.

Читайте також: Від війни до спорту: історія героя АТО з Кіровоградщини Олександра Чалапчія

Поширити:

Залишити коментар:

коментар